Baltic Circle -festivaalin taiteelliseksi johtajaksi Hanna Parry

Henkilökuva naisoletetusta. Henkilö katsoo kameraa kohti. Hänellä on lyhyet hiukset ja viininpunainen pipo ja tumma toppatakki. Taustalla näkyy kaupungin valoja.

Hanna Parry – Kuva: Matias Jaskari

Q-teatteri ry:n hallitus on valinnut Baltic Circle -festivaalin taiteelliseksi johtajaksi Hanna Parryn vuodesta 2020 alkaen. Hän on toiminut laajasti esittävän taiteen kentällä niin kotimaassa kuin ulkomaillakin ohjelmasuunnittelun ja esitystuotannon parissa.

“Hallitus oli otettu ammatillisesti ja taiteellisesti korkeatasoisista hakemuksista. Hanna Parryn esitystaiteen virtausten laaja kotimainen ja ulkomainen tuntemus sekä suunnitelmat festivaalin toiminnan kehittämiseksi luovat hedelmällisen pohjan yhteistyölle. Lisäksi valinnassa huomioitiin taiteelliset tavoitteet ja tuotannollinen osaaminen.”
Annukka Pykäläinen, Q-teatteri ry:n hallituksen jäsen

Parry aloittaa tehtävässään kuluvan vuoden aikana. Toiminnanjohtajana ja taiteellisen johtajan työparina jatkaa Hanna Nyman.

“Tartun taiteellisen johtajan tehtävään innokkaana ja inspiroituneena – on upeaa päästä suunnittelemaan sisältöä rohkealle kansainväliselle festivaalille. Kaksikymmentävuotias Baltic Circle on terävänäköinen ja vastaanottava alusta taiteelle ja yhteiskunnalliselle puheelle. Sosiaalinen oikeudenmukaisuus ja oivaltamisen mahdollisuus taidekokemuksen äärellä ovat ohjelmasuunnittelun ytimessä. Tavoitteenani on vahvistaa moniäänistä vuoropuhelua, jossa on tilaa herkille havainnoille ja radikaalille mielikuvitukselle.”
— Hanna Parry

Tällä hetkellä Parry työskentelee projektipäällikkönä Cirko – Uuden sirkuksen keskuksen Taiteellisen ajattelun akatemia -hankkeessa. Kansainvälistä kokemusta hänellä on mm. London International Festival of Theatre -festivaalilta Lontoosta ja American Realness -festivaalilta New Yorkista. Kotimaassa hän on aikaisemmin työskennellyt myös mm. Helsingin juhlaviikoilla ja Baltic Circle -festivaalilla tuotantopäällikkönä. Parry on valmistunut maisteriksi Helsingin yliopistosta teatteritiede pääaineenaan.

Satu Herrala jatkaa Baltic Circlen taiteellisena johtajana kuluvan vuoden loppuun ja vastaa 2019 ohjelmistosta. Q-teatterin hallituksen mukaan festivaalin ohjelmistossa on viime vuosina korostunut taide ja taiteen tekijät aktiivisina toimijoina. Herrala on tarkalla vaistolla nostanut näkyviin teoksia, jotka kohdistavat katsetta esitystaiteen merkitykseen yhteiskunnallisessa keskustelussa ja tarjonnut taiteilijoille mahdollisuuksia vuorovaikutukseen yhä laajenevan festivaaliyleisön kanssa. Q-teatteri ja Baltic Circle kiittävät Satu Herralaa hienoista yhteisistä vuosista.

“Hanna Parrylla on vankka kokemus vaativista ja monialaisista festivaalituotannoista niin teatterissa kuin julkisessa tilassakin – hän on ollut tuottamassa jopa kyyhkysten performanssia Thames-joen yllä! Hän työskentelee taiteilijoita herkällä korvalla kuunnellen ja rohkeasti visioiden. Innolla odotan Hannan ensimmäistä ohjelmistoa Baltic Circle -festivaalin juhlavuonna 2020.”
– Satu Herrala, Baltic Circle -festivaalin nykyinen taiteellinen johtaja

Seuraava Baltic Circle -teatterifestivaali järjestetään Helsingissä 12.–17.11.2019. Ohjelmisto julkaistaan syyskuussa. Festivaalin pääjärjestäjä on Q-teatteri ry.

Henkilökuva naisoletetusta. Henkilö katsoo kameraa kohti. Hänellä on lyhyet hiukset ja viininpunainen pipo ja tumma toppatakki. Taustalla näkyy kaupungin valoja.

Hanna Parry – Kuva: Matias Jaskari