Ennallistamistalkoot 10.–11.9.

Be kind, rewild

a closeup of a swap's vegetation

Photo: Tani Simberg / Wild Trippers, Baltic Circle 2021

Tervetuloa ennallistamistalkoisiin Oravasuolle Ähtäriin!

Syyskuinen retki suolle tarjoaa konkreettisen mahdollisuuden osallistua ilmastonmuutoksen vaikutusten torjuntaan, tutustua suon eläjiin ja auttaa rakentamaan niille turvasatamia.

Oravasuo ja siihen kytkeytyneet Siltaneva ja Rasinneva ennallistetaan Osuuskunta Lumimuutoksen johdolla lapiointityönä. Työ alkaa syyskuussa 2022. Oravasuo on Baltic Circlen suojelu- ja ennallistamiskohde, monilajinen yhteisö sekä elävä näyttämö, jossa valokeilassa ovat pienet ja äänettömät.

Tapahtumaan on linja-autokuljetus Helsingistä ja retkellä majoitutaan yhteisiin puolijoukkuetelttoihin, tulien äärelle. Pakkaa mukaan villakerrasto, sadetta pitävät ulkoiluvaatteet, hanskat, tasku- tai otsalamppu, makuupussi ja -alusta sekä henkilökohtaiset sauna- ja yöpymistarvikkeet. Suo on kosteaa ja vaikeakulkuista maastoa; varaudu tukevilla, vedenpitävillä ja korkeavartisilla kengillä. Suon lisäksi tapahtumalle puitteet tarjoaa sen naapuritila, vuodesta 1565 lähtien asutettu Vanha Väätänen.

Ennallistamisoppainamme toimivat YK:n kuudennen IPCC-ilmastoraportin pääkirjoittajiin kuuluva dosentti Tero Mustonen sekä YTM (maantiede) Kaisu Mustonen, joka on erikoistunut naisten tietoon luonnon monimuotoisuuden kehityksessä.

Tapahtuma on osa Baltic Circlen monivuotista Villin vieraana -hanketta, joka keskittyy progressiivisen ympäristötiedon jalkauttamiseen ja sosiaalisen yhteisön vahvistamiseen ilmastonmuutoksen torjunnassa. Hanke kannustaa arjen ympäristöaktivismiin kutsumalla yksilöitä ja yhteisöjä matalan kynnyksen toimintaan ja havaintojen jakamiseen. Hanke toteutetaan itsenäisen, voittoa tavoittelemattoman Osuuskunta Lumimuutoksen ennallistamisohjelman rinnalla.

Talkoita on tukenut Pohjoismainen kulttuuripiste.

la 10.9. 17.00

Oravasuo, Ähtäri
Retken lähtö- ja paluupaikka on Helsinki.

Hinta: 17 / 35 €
Kesto: 2 vrk
Kieli: englanti

Osallistujalle:

Lipun hinta kattaa matkat kohteeseen ja takaisin, yöpymisen sekä ruokailut.

Jokaiseen lipun ostaneeseen ollaan yhteydessä henkilökohtaisesti etukäteen.

Vaikeakulkuisen maaston vuoksi tapahtuma ei ole esteetön.