Majdalanie, Kerbaj, Mroué

Borborygmus

A dark performance space, where a soft light partially illuminates the room from the left edge. A person with a mustache collects crumpled up white papers to a blue plastic bag while standing. There are also two other people in the space at a distance, in all fours. There are three microphone stands on the stage.

Photo: Bobby Rogers

Borborygmus – katkelmia elämästä, kuolemasta ja ruoansulatusjärjestelmästä. Nähtävästi kyse on harhakuvitelmista ja epäonnistumisesta; kolmesta ihmisestä ja taiteilijasta, jotka ovat antaneet periksi aikamme surulliselle todellisuudelle. Mutta itse asiassa kyse on yrityksestä tarttua epäonnistumiseemme ja puskea se äärimmilleen; vastarinnan järkkymättömästä voimasta. Raivokkaasti, mutta vailla katkeruutta Mazen Kerbaj, Lina Majdalanie ja Rabih Mroué esittävät tämän teoksen nykyajasta – mustan komedian, sielunmessun eläville.

Mazen Kerbaj on sarjakuvataiteilija, kuvataiteilija ja trumpetisti, joka venyttää instrumenttinsa rajoja puhaltaen ilmoille tavattomia ääniä ja luoden uutta, kekseliästä musiikillista kieltä.

Lina Majdalanie (aiemmin Lina Saneh) on näyttelijä, ohjaaja ja näytelmäkirjailija. Työssään Majdalanie tutkii poliittisen toiminnan ja kielen väkivaltaista ja vastavuoroista vaikutusta kehoon.

Rabih Mroué on teatteriohjaaja, näyttelijä, kuvataiteilija ja näytelmäkirjailija, joka työskentelee esitystaiteen ja kuvataiteen limittymissä. Mroué yhdistää työssään erityisellä tavalla esteettisen ja poliittisen tutkimuksen sekä arkisen materiaalin ja fiktiivisen kerronnan. Hänen teoksensa Riding on a Cloud esitettiin Baltic Circle -festivaalilla vuonna 2016.

Tekijät ja lavalla: Lina Majdalanie, Mazen Kerbaj, Rabih Mroué
Valo- ja äänisuunnittelu, tekninen ohjaus: Thomas Köppel
Valoteknikko: Arno Truschinski
Englanninkielinen käännös: Ziad Nawfal
Esityskieli: arabia, tekstitys suomeksi ja englanniksi

Musiikki ensimmäisessä kohtauksessa: La Forza Del Destino – Ouverture / Giuseppe Verdi
Kiitokset: Samir Khaddaj

Teos on HAU Hebbel am Uferin ja Walker Art Centerin (Minneapolis) tilaustyö
Osatuottajat: Mousonturm (Frankfurt) ja Wiener Festwochen

Supported within the framework of the Alliance of International Production Houses by the Federal Government Commissioner for Culture and the Media and by Rosa Luxemburg Stiftung – Beirut Office.

Yhteistyössä: Espoon kaupunginteatteri
Vierailua tukee Goethe-Institut Finnland

su 17.11. 18.00

Espoon kaupunginteatteri, Louhisali
Kulttuuriaukio 2, Espoo (Espoon kulttuurikeskus)

Hinta: 22 / 12 €
Kesto: 75 min
Kieli: arabia, tekstitys suomeksi ja englanniksi