Conversations with Objects

Six different

Baltic Circle – Conversations with Objects – Photo: Uwa Iduozee

Conversations with Objects kutsuu osallistumaan keskusteluun, jonka etukäteen valitut taide- tai museoesineet virittävät. Keskustelun lähtökohtana on ajatus siitä, että esineet ovat sosiaalisia toimijoita kuten ihmisetkin. Valitut esineet ovat tilaisuuden keskushahmoja, jotka virittävät keskustelun jonkin uuden, määrittelemättömän tai tuntemattoman äärelle.

Esineiden kohtaaminen luo otollisen tilaisuuden kyseenalaistaa vallitsevia ajatus- ja puhetapoja sekä tarkastella lähemmin asioihin muodostamiamme suhteita. Conversations with Objects piirtää esiin arvojärjestelmiä ja uskomuksia, jotka vaikuttavat kulloisessakin keskusteluyhteisössä sekä sitä ympäröivissä kulttuureissa.

Tilaisuudessa on mukana kutsuttuja henkilöitä keskustelun ja yhteisen pohdinnan virittäjiksi, mutta kaikkia paikallaolijoita kannustetaan jakamaan omia tulkintojaan, näkemyksiään, tietoa tai uskomuksia esineistä. Keskustelun moderaattorina toimii arkeologi ja väitöskirjatutkija Eeva-Kristiina Harlin.

Illan keskustelunvirittäjät:
Bassam El Baroni, kuraattori ja tutkija, apulaisprofessori Aalto-yliopisto
Antti Lahelma, arkeologian yliopistonlehtori, Helsingin yliopisto
Sigga-Marja Magga, duodji-tutkija
Kate McIntosh, taiteilija

Conversations with Objects on taidehistorioitsija Claudia Mattosin ja Goethe-Institut São Paulon luoma keskustelukonsepti.

Yhteistyössä mukana Goethe-Insitut Finnland sekä Suomen Kansallismuseo / Pilvi Vainonen

to 14.11. 17.00

Puoli-Q
Tunturikatu 16

Kesto: 75 min
Kieli: englanti