Emilia Kokko

how to host something as a cloud

A grainy image of a very cloudy sky.

Baltic Circle – Emilia Kokko: how to host someting as a cloud – Photo: Sam Conlon

Olen miettinyt säätä ja hetkellisiä queer-tiloja, jotka ilmaantuvat ja hälvenevät siellä täällä kaduilla ja metroissa ja kaikkialla. Hetkiä, jolloin kaikki muuttuu, mutta mitään mainittavaa ei näy. Olen miettinyt tietämistä ja erilaisia tietämisen tapoja. Keiden tiedolla on pääsy tietämisten kaanoniin, keiden tiedoilla kaanoneiden liepeille? Valtavirrat ei aina pääse sivukujille. Osa tietämisistä jää sivukujille oleilemaan omiin oloihinsa sillä niin on hyvä. Niinkin on hyvä. Katselen sivukujille. Kuuntelen Tami T:tä. Ajattelen tuulta. Täällä vähän tuulee.

On kuin mitään ei tapahtuisi.

En ole varma, mistä tässä esityksessä on kyse. Tässä on nyt kyse muustakin kuin sukupuolirakennelmien takaisuudesta. Tässä on kyse muustakin. Pilvistä. Tai en tiedä. Jostain. How to host something as a cloud? How to host something as something? Koko ajan asiat hitaasti muuttuu ja muuttuu. Koko ajan asiat hälvenee ja loittonee. Ne ei paikannu. Asiat ei määrity. Koko ajan jotain on. No nyt on jo jotain muuta. Tai en tiedä. Jotain muuta tapahtuu. Jotain muuta on. Maiseman takaiset maisemat. Jotkut.

Jotain, jotain, jotain.

Emilia Kokko on ei-binäärinen & muunsukupuolinen queerfeministi, esitystaiteilija, kissojen ystävä ja näyttelijä.

“Työskentelen ja elän hauraissa rakenteissa. Yritän pitää hauraista rakenteista huolta.

Kun teen esitystä, yritän lähestyä jotain käsittämätöntä pistettä; jotain tuntua, että käsittämättömyys on läsnä.

Yritän ajatella esteettömyyksiä: kenellä on pääsy tähän esitykseen, kenellä on varaa, kenelle on tilaa, kenellä on ehkä turvallista olla. Miten tehdä tilaa. Mietin suostumusta ja sitä, miten tärkeää on, että esityksistäni olisi mahdollisimman helppoa poistua kesken, mikäli siltä tuntuu. Ja sitten ehkä palata.”

Työryhmä: Meri Ekola, E. L. Karhu, Emilia Kokko, Markus Lindén, Elina Minn, Hannah Ouramo
Tuotanto: Emilia Kokko, Baltic Circle
Tukijat: Koneen säätiö, Taiteen edistämiskeskus, Teaterstiftelsen Vivicas Vänner

Toteutetaan osana Kehä IIII -hanketta, jota rahoittaa Suomen Kulttuurirahasto

ke 13.11. 19.00
pe 15.11. 19.00
la 16.11. 19.00
su 17.11. 17.00


Kiitoradankuja 9,
Vantaa*

Kieli: suomi, tekstitys englanniksi

Osallistujalle:

*how host something as a cloud esitetään Vantaalla, osoitteessa Kiitoradankuja 9. Tilassa ei ole lämpiötä, minkä vuoksi yleisöä pyydetään saapumaan paikalle aikaisintaan noin 15 minuuttia ennen esityksen alkua. Lippujen lunastus alkaa samaan aikaan.

Saapuessasi Helsingin suunnalta pääset esityspaikalle kätevimmin busseilla, jotka lähtevät Hakaniemestä. Suosittelemme käyttämään seuraavia busseja:

13.&15.11. Linja: 633 klo 18.11
16.11. Linja: 623K klo 18.03
17.11. Linja: 623K klo 15.59

Bussipysäkiltä (Ilmakehä) on esityspaikalle noin 650 metrin kävelymatka. Pysäkiltä sinut opastetaan esityspaikalle.

Huomioithan, että myöhästyneitä ei päästetä sisään esitykseen.

Saavutettavuus:
Esitykseen on varattu 5:n lipun kiintiö maksa mitä haluat -lippuja. Maksa mitä haluat -lipun voi varata kaksi tuntia (2h) ennen esityksen alkua puhelimitse numerosta +358 41 717 0953. Varausaika päättyy tuntia ennen esityksen alkua ja lipun lunastus tapahtuu esityspaikalla 15 minuuttia ennen esityksen alkua.

Esityksessä käytetään teatterisavua ja voimakasta ääntä. Esitystilasta on mahdollista poistua kesken esityksen. Mikäli mahdollista, ethän käytä voimakkaita hajusteita, sillä monet meistä ovat herkistyneet tuoksuille ja kemikaaleille. Kiitos huomaavaisuudestasi!
Tilassa ei ole induktiosilmukkaa. Esityksessä puhutaan suomea. Tekstitys on tilassa englanniksi.

Esitystilan edessä on mahdollisuus esteettömään auton pysäköintiin. Muu parkkeeraus opastetaan erikseen alaparkkipaikalle. Esitystilan sisäänkäynnille on lyhyt nousu ajoramppia pitkin. Ulko-oven leveys on 870 mm. Tarvittaessa mahdollisuus nostaa 3500 mm leveä nosto-ovi, jolloin sisäänkäynnillä ei ole kynnystä.
WC: oviaukko 705 mm, kynnys 30 mm, wc-tilan leveys leveimmästä vapaasta kohdasta 1460 mm, oviaukon ja wc-istuimen välimatka 880 mm, lavuaarin ja wc-istuimen etäisyys 520 mm, lavuaari on ovelta katsottaessa oikealla puolella.

Katsomo on kolmessa rivissä. Ensimmäinen rivi on lattiatasossa, istuminen paksujen vilttien päällä. Toinen rivi on tuolit lattiatasossa. Tuolit ovat muovisia ns. kuppituoleja: istuinosan leveys n. 420 mm, selkänojan leveys n. 400 mm, selkänojan korkeus 400 mm. Kolmas rivi on korotetulla podestalla, joka on n. 400 mm korkeudella. Kolmannen rivin tuolit ovat metallisia taitettavia tuoleja (leveys 420 mm, korkeus 830 mm, syvyys 480 mm). Mikäli tarvitset erikokoisen tuolin, olethan yhteydessä festivaalihenkilökuntaan ennen esitystä.
Mikäli jokin esityksen saavutettavuuteen liittyvä kysymys mietityttää sinua, voit olla yhteydessä Baltic Circleen puhelimitse numeroon +358 41 717 0953 tai sähköpostitse .