Last Yearz Interesting Negro / Jamila Johnson-Small

i ride in colour and soft focus, no longer anywhere

Multiple pictures of a person in different poses that look like dancing. The backdrop behind the images is gradiating from pink to purple

Photo: Katarzyna Perlak ja Carlos Jimenez

keho oraakkelina, transsina, rytmisenä rajapintana, tunnelmana, maisemana, joka myötäilee tämänhetkistä mielentilaani. tanssi, jossa kaikuvat jokainen asia ja ihminen, jonka olen kohdannut, nähnyt, kuullut, tuntenut; jonka vieressä olen ollut, ja joka ajan myötä on tullut osaksi minua samalla, kun yritän tunnistaa oman ääneni. ja sitten katsoa, kestänkö sen. mikään ei koskaan oikeasti katoa.

koreografia, jossa tiheys on tärkeämpää kuin eteneminen, melu tärkeämpää kuin hiljaisuus, nykyhetki tärkeämpää kuin mennyt, ja nautinto tärkeämpää kuin oikein tekeminen.

meditaatio osmoosista ja sisäistämisestä. mustuuden ja queeriyden tuomat velvollisuudet. paine ottaa tilaa. tunne siitä että on toisten ihmisten fantasioiden omima – ja pelko siitä että omani olisivat liian tylyjä.

Last Yearz Interesting Negro alias Jamila Johnson-Small tanssii ja työskentelee luodakseen tiloja (lavalla, kulmissa, näytöillä, huoneissa, kehoissa) vailla selkeää suuntaa tai aikomuksia, haluamatta olla hyödyllinen muutoin kuin viittoakseen kohti hajautettua valtaa sekä ei-hierarkkisia rakenteita. Hän on kiinnostunut pinnoista, rakenteista sekä asioiden välisistä tiloista ja jännitteistä.

Concept, choreography, direction, performance: Last Yearz Interesting Negro / Jamila Johnson-Small

Sound and technical design: Josh Anio Grigg

Light design: Jackie Shemesh

Music: Phoebe Collings-James, Josh Anio Grigg, Junior XL, Nkisi, Shelley Parker

Video: in collaboration with David Panos

Sculpture: Joey Addison

Commissioned by Fierce Festival and the Marlborough

Supported by Arts Council England Grants for the Arts

Presented in collaboration with Kanneltalo and Ehkä-production / XS Festival

la 18.11. 18.00

Kanneltalo
Klaneettitie 5

Hinta: 17 / 12 €
Kesto: 90 min