Henriikka Himma & työryhmä

I was living in a strange place

The background of the drawing is off-white and in its center there is a drawn two-level structure. Next to the structure and partly on top of it are three patterns in the shape of a drop of water, blue and purple in color. They look like they've been painted with watercolours.

Illustration: Sofia Palillo

Kuvassa kaikki on harmaata, sataa

Huone on vaalea ja siellä on allas nurkassa. Ikkunasta näkyy välillä pilviä.

And what I thought was private is architecture

Arkkitehti Helmi Kajaste kirjoittaa esseekokoelmassaan Rakenna, kärsi ja unhoita siitä, kuinka “Arkkitehtuurin luomat rajat mahdollistavat monille asunnon ja kodin turvallisen suojan. Ne rajaavat ulkopuolelle kaoottisen maailman ja sanovat, että tässä voit levätä hetken”.

Hän kirjoittaa myös, miten “Vaikka jonkin rakennuksen monumentaalinen tyyli voi viestiä ikuista, ei mikään rakennus ole ikuista.”

I WAS LIVING IN A STRANGE PLACE  on näyttämöteos jaettujen ja yksityisten tilojen historiasta, ajasta, arkkitehtuurista ja kodista. Teos käy dialogia Kajasteen esseekokoelman kanssa ja tutkii siitä vaikuttuen, minkälaisten tilojen ja arkkitehtuuristen maailmankuvien kautta elämämme muodostuu. Työryhmään kuuluvat Henriikka Himma, Kaisa Karvinen, Julia Lappalainen, Nicolas Rehn ja Sofia Palillo.

How to bring someone with you to a place where you were and can no longer enter?

Työryhmä:

Henriikka Himma työskentelee dramaturgina ja koollekutsujana näyttämön ja radion parissa. Hän tutkii muun muassa adaptaation ulottuvuuksia esitystaiteessa ja asuu perheensä kanssa vuokra-asunnossa ostoskeskuksen ja metsän välissä.

Kaisa Karvinen on arkkitehti ja tutkija. Hän asuu kahdessa kaupungissa.

Julia Lappalainen on näyttelijä-esityksentekijä. Hän on viidennen polven helsinkiläinen.

Sofia Palillo on Kumpulassa asuva valo- ja tilasuunnittelija. Hän on tehnyt esityksen hiihtohalliin, kaatopaikalle, uusklassiseen kartanoon, ruutikellariin, yleiseen uimahalliin sekä teatteriin.

Nicolas “Leissi” Rehn on muusikko, säveltäjä, äänisuunnittelija ja esitystaiteilija. Hän asuu perheineen Helsingin kaupungin vuokra-asunnossa.

Teos toteutetaan yhteistuotannossa Circus Maximuksen kanssa.

I WAS LIVING IN A STRANGE PLACE on osa Kulkue-hanketta. Kulkue on kolmen merkittävän taidefestivaalin yhteistyöhanke. ANTI – Contemporary Art Festival (Kuopio), Hangö Teaterträff (Hanko) ja Baltic Circle -festivaali (Helsinki) toteuttavat poikkeuksellisen laajan kotimaisten yhteistuotantojen sarjan sekä kiertuetoimintaa niiden ympärillä. Hankkeen keskeisenä tavoitteena on edistää festivaalien saavutettavuutta ja pidentää teosten elinkaarta. Hankkeen rahoittaa Suomen kulttuurirahasto.

pe 18.11. 20.00
la 19.11. 15.00
la 19.11. 19.00
ma 21.11. 18.00

RTI-talo
Uutiskatu 2, 00240 Helsinki

Hinta: 17 / 35 / maksa-mitä-haluat €
Kesto: 90 min
Kieli: suomi, käännös englanniksi

Osallistujalle:

Esitys sisältää välkkyviä valoja, teatterisavua ja täyden teatterisalin pimennyksen.

RTI-talon tilat ovat esteettömät.