Maija Hirvanen & Eva Neklyaeva

Kirjajulkistus: Practical Performance Magic

a photo of a stage built outside, in the fields, on sunrise

Photo: DALL·E

Kun esitystä kuvaillaan sanoin ei mitään vähempää kuin taikaa, mitä jos kyseessä ei ole vain vertauskuva? Maija Hirvanen ja Eva Neklyaeva kirjoittivat yhdessä kirjan, joka tutkii nykyesitysten luomiseen ja kuratointiin liittyviä tekniikoita käytännön taikuuden avulla.

Kuten feministinen magia, ei esitystaikuus ole myöskään periytyvää tai eksklusiivista, vaan opittua ja osallistavaa. Kuka tahansa voi harjoittaa sitä.

Tämä on reseptien ja sattumusten kirja, joka perustuu molempien kirjoittajien elämänkokemukseen, havaintoihin ja hämmennyksiin.

Olet erittäin lämpimästi tervetullut jakamaan kirjan julkaisuhetken kanssamme.

Konsepti ja kirjoitus: Maija Hirvanen ja Eva Neklyaeva
Taitto: POMO
Julkaisija: Friends of Physical Contemporary Art, Performing Portals -projektin puitteissa
Toimitustyö: Leah Whitman-Salkin

Rahoittaja: Taiteen edistämiskeskus (Taike)

 

Kirjoittajista

Maija Hirvanen on koreografi ja esitystentekijä. Hänen kiinnostuksensa ulottuvat taiteen ja erilaisten uskomusjärjestelmien suhteesta uudelleen oppimisen tapoihin ja kehonkäytön kysymyksiin sekä yli-inhimilliseen lähestymistapaan esityksessä ja koreografiassa. Hän tekee esityksiä näyttämöillä ja paikoissa, kirjoittaa, tutkii, opettaa ja tekee yhteistyötä.

Eva Neklyaeva on kuraattori, jolla on taiteen koulukuntia pakoileva lähestymistapa. Hän löytää vapauden ja merkityksen hetket monien taiteellisen ilmaisun muotojen, kirjoittamisen ja tutkimuksen risteyskohdista. Toisin sanoen, hän punoo tarinoita ja luo tiloja – sellaisia, jotka saavat nautinnon viipymään.

pe 24.11. 20.00

Mad House Helsinki
Tekstin talo, Lintulahdenkatu 3

Osallistujalle:

Tapahtumaan on vapaa pääsy.

 

Mad House Helsingin tilat ovat fyysisesti esteettömät. Lue lisää esityspaikan saavutettavuudesta täällä.