Masi Tiitta

La Mer

A double-exposed picture showing both a park street lined with linden trees and a pale yellow plastered facade of a house, and on top of the picture there is also a picture of an assumed woman in a white shirt and jeans standing next to a seascape.

Photo: Hertta Kiiski

La Mer (Meri) lähestyy merta kokemuksellisena tilana, erilaisina liikkeinä ja liikkumattomuuksina sekä laajuutena, jota on mahdotonta kuvata tai käsittää kokonaisuutena. Esityksen lähtökohtana on Claude Debussyn samanniminen orkesteriteos vuodelta 1905.

Esitys on jatkoa Masi Tiitan kokoamien työryhmien aiemmille teoksille, jotka ovat tarkastelleet väsymystä kehollisena olosuhteena. Uudessa teoksessa keho avautuu ympäröivälle. Sen tanssit syntyvät hiljentymisestä, aistien herkistämisestä, alttiina olemisesta ja vapaudesta.

La Mer on esitys, jota voi katsoa kuten merta; se luo tilan pysähtymiselle ja sen kautta avautuville kuuntelemisen, uppoamisen ja yhteyden kokemuksille. Esityksen äärellä voi viettää esitysaikoina haluamansa ajan tai sitä voi seurata kaikkina kolmena päivänä.

Työryhmän jäsenet työskentelevät koreografeina ja esiintyjinä tanssin ja esitystaiteen kentillä. Viime vuosina he ovat työskennelleet yhdessä erilaisin kokoonpanoin useissa eri yhteyksissä. La Mer ensiesitettiin kesäkuussa 2019 Titanikissa Turussa.

Koreografia: Masi Tiitta
Tanssi: Hanna Ahti, Anna Maria Häkkinen, Anna Mustonen, Anna Torkkel
Tuoksu: HEELEY: Sel Marin
Tuotanto: Arte, Baltic Circle, Ehkä-production, Masi Tiitta
Residenssi: Sisä-Suomen tanssin aluekeskus, Ehkä-production / Kutomo
Tukijat: Taiteen edistämiskeskus, TOP Foundation
Kuvitus: Jukka Herttua

ke 13.11. 11.30
to 14.11. 15.00
pe 15.11. 19.00

Diakonissalaitoksen kirkko
Alppikatu 2

Kesto: 2 h

Osallistujalle:

Esitykseen voi saapua koska tahansa ja sen äärellä voi viipyä haluamansa ajan.