Kate McIntosh

Misuse / Displace

An assumed female person stands behind a wooden table and leans back. She looks a little startled or surprised but excited. A large pine table has various glass jugs and a bowl. A flame is burning in the front left corner of the table and something that looks like flour has been dusted on the floor - maybe a chemical experiment has just been done.

Baltic Circle – Kate McIntosh: Misuse/Displace – Photo: Dirk Rose

Tässä Kate McIntoshin työpajassa osallistujat työskentelevät studiossa ja sen ympäristössä. Osallistujat keskittyvät esineiden, materiaalien ja paikkojen vuorovaikutukseen strategioina metaforisen kuvaston ja toiminnan luomiseksi. McIntosh esittelee kehitystyökaluja ja pelejä, joita hän käytti kahden teoksensa luomisessa – Dark Matter -esityksen ja De-Placed -videoinstallaation (yhteistyössä Eva Meyer-Kellerin kanssa). Molemmat näistä teoksista perustuvat esineiden ja materiaalien vuorovaikutukseen työn ideoiden edistämiseksi – tavallaan materiaalit muuttuvat esityksen tekijöiksi. Kate esittelee nämä strategiat työvälineinä, joita osallistujat voivat sitten tutkia ja laajentaa käytännössä itse, sekä yksilöllisesti että yhteistyössä muiden osallistujien kanssa.

Työ juontaa juurensa suoraan McIntoshin lavastuksen, toiminnan jättämien fyysisten jälkien ja materiaaleilla leikkimisen tuottamien metaforien moniselitteisyyden kiehtovuudesta. Hänen työssään tätä tutkitaan usein esineiden väärinkäytön tai odottamattomien ja häiritsevien suhteiden kautta. Työpaja kiertää myös ideat liittyen demonstraatioiden ja materiaaliprosessien esityksellisyyteen, kieli- ja ei-kieli-metaforiin sekä löytyneisiin paikkoihin rakennettuihin installaatioihin.

McIntoshin oma tausta on esitystaiteessa, mutta työpaja on hyödyllinen myös lavastajille ja kuvataiteilijoille, jotka ovat kiinnostuneita kehittämään leikkiään materiaalien kanssa kohti mahdollista esityselementtiä.

Kate McIntosh on Brysselissä asuva taiteilija, joka työskentelee esitystaiteen, teatterin, videon ja installaation rajapinnoilla. Hänen teoksensa keskittyvät usein sekä esiintyjän että yleisön fyysisyyteen, esineiden ja materiaalien manipulointiin sekä suorien suhteiden kehittämiseen yleisön jäseniin ja heidän välillään. McIntoshin työskentelyä ohjaa hänen jatkuva kiinnostuksensa esineiden väärinkäyttöön, yleisön kanssa leikkimiseen, teatraalisten kuvien rakastamiseen ja epätavalliseen huumoriin.

Ilmoittaudu työpajaan 30.10. mennessä osoitteessa zodiak.fi

to 14.11. 10.00
pe 15.11. 10.00

Zodiak
Tallberginkatu 1, C-rappu, studio C4

Hinta: 100 €
Kesto: 10 h
Kieli: englanti