Samuli Laine

Nurture

A photo taken from above of a metal dish containing a cloudy colored liquid. Three hands are scooping the liquid: two of the arms are visible from the right side of the picture, one from the left. From the edges of the platter, you can see the yellow fluffy carpet on which it is placed. The carpet also has red and light blue color spots.

Photo: Filippo Zambon

Esitys luo tilaa hellyydelle ja haavoittuvaisuudelle. Se tutkii hoivan, sukupuolen ja yhteiselon politiikkaa imettämisen kautta.

Nurture on kahdenkeskinen esitys, jossa esiintyjä Samuli Laine imettää katsojaa. Intiimi huolenpidon ele ravitsee ja antaa luvan olla hetken kannateltavana.

Teos purkaa imettämiseen ja hoivaan liitettyä sukupuolittuneisuutta. Se kyseenalaistaa sosiaalisia normeja, pehmentää keho-odotuksia ja johdattaa hahmottamaan laajemman kanssaelon yhteyksiä.

Nurture kutsuu tarkastelemaan vuorovaikutussuhteita kaiken elävän välillä: olemassaolomme linkittyy sekä lukemattomiin ihmisyhteisöjen verkostoihin että biologisiin prosesseihin, jotka ylläpitävät kehojamme ja ylipäänsä mahdollistavat elämän planeetallamme.

Samuli Laine on skenografi, esiintyjä ja esitysten tekijä sekä W A U H A U S -kollektiivin ja Todellisuuden tutkimuskeskuksen jäsen. Tällä hetkellä Laine on kiinnostunut utopioista, puutarhanhoidosta, aktivismista ja zazenista.

Työryhmä:

Konsepti ja esitys: Samuli Laine

Ryijyt: Laura Jantunen

Äänimaisema: Jussi Matikainen

Mentorointi: Jarkko Partanen ja Jussi Matikainen

Tuotanto: Samuli Laine, Todellisuuden tutkimuskeskus, Baltic Circle

su 21.11. 15.00
ma 22.11. 12.00
to 25.11. 09.00
pe 26.11. 13.00

Kulttuurikeskus Caisa
Kaikukatu 4 B, 00530 Helsinki

Hinta: 15 / 35 €
Kieli: suomi, englanti

Osallistujalle:

Esitys on yleisöä osallistava. Esitykseen osallistuu kerrallaan vain esiintyjä, katsoja ja esityksessä avustava henkilö. Esityksessä käytettävät välineet desinfioidaan huolellisesti ennen seuraavaa katsojaa.