Athena Farrokhzad

Reading

A 3/4 portrait of the artist Athena Farrokhzad, tightly cropped to the face. The artist is looking past the camera. The portrait is on the left edge of the photo, there is a lot of negative space in the right side of the photo.

Baltic Circle – Athena Farrokhzad: Writing as a Means of Struggle – Writing as an Archive of the Unthinkable (Workshop) – Photo: Khashayar Naderehvandi

Miten runous voisi luoda prosesseja, jotka löytävät vastarinnan teille ja synnyttävät uusia yhteisiä elämänmuotoja, nyt ja tässä? Kulttuurilehti Konturin järjestämä ilta alkaa tutkija-aktivisti Olivia Mauryn moderoimalla kyselytuokiolla, jonka jälkeen kuullaan Athena Farrokhzadin tekstejä.

Ilta jatkuu Ruskeiden Tyttöjen hostaaman LIT Night -klubin merkeissä noin klo 20. Klubilla kuullaan Koko Hubaran ja RT LIT AKATEMIAN opiskelijoiden tekstejä ja tanssitaan DJ Wekesan tahdissa – lue klubista lisää täältä!

Athena Farrokhzad (s. 1983, Teheran) asuu Tukholmassa. Hänen debyyttirunokokoelmansa Vitsvit (2013) käsittelee kieltä, halua ja kulttuuriperintöä vallankumouksen, sodan, muuttoliikkeiden ja rasismin konteksteissa. Vitsvit on käännetty usealle kielelle ja siitä on tehty useita näyttämösovituksia. Farrokhzadin toinen teos Trado julkaistiin 2016 yhteistyössä romanialaisen runoilija Svetalana Cârsteanin kanssa. Farrokhzad tunnetaan myös kirjallisuuskriitikkona, näytelmäkirjailijana sekä luovan kirjoittamisen opettajana. Hän on kääntänyt ruotsiksi Marguerite Duras’n, Nicole Brossardin, Jacqueline Woodsonin ja Adrienne Richin tuotantoa.

Farrokhzad saapuu Helsinkiin teatteriryhmä Blaue Fraun kutsumana, ja ohjaa lisäksi työpajan, jossa tutkitaan kirjoittamisen mahdollisuuksia muuttaa yksilöitä ja yhteisöjä. Työpaja on loppuunvarattu.

Kontur on yhdessä elämisen ja kirjoittamisen mahdollisuuksia tutkiva helsinkiläinen lehti, kollektiivi ja laboratorio. Se ilmestyy neljä kertaa vuodessa.

Reading-tilaisuutta rahoittavat Koneen säätiö, Svenska kulturfonden ja Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto.

to 15.11. 19.00

Maneesi, Cirko – Uuden Sirkuksen keskus
Kaasutehtaankatu 1 (rakennus 8)

Kesto: 1 h
Kieli: englanti