Suo anteeksi – Ennallistamistalkoot 2.–3.9.

A photo of peat, with a puddle of water. The peat is mid-brown and looks soft. At the edges there are bilberry twigs and other vegetation. At the left corner there is a person standing in yellow rubber boots.

(C) Sami Laitinen / Baltic Circle 2022

Tervetuloa ennallistamaan Baltic Circle -festivaalin suota Ähtärissä!

Syyskuinen retki suolle tarjoaa konkreettisen mahdollisuuden osallistua ilmastonmuutoksen vaikutusten torjuntaan, tutustua suon eläjiin ja auttaa rakentamaan niille turvasatamia. Festivaalin tavoitteena on palauttaa maankäytöstä vaurioituneiden maa- ja vesialueiden luontoarvoja Oravasuohon kytkeytyneillä Siltanevalla ja Rasinnevalla. 

Suoalue ennallistetaan Osuuskunta Lumimuutoksen johdolla hartiavoimin. Luvassa on ympäristötietoa, havaintojen jakamista sekä patojen rakentamista ojitettuun suohon. Ennallistamistyö aloitettiin syyskuussa 2022, jolloin Baltic Circlen kokoaman joukon työskentely vaikutti veden kulkuun noin hehtaarin kokoisella alueella. Innostus nosti tavoitteen tänä vuonna moninkertaiseksi.

Tapahtumaan on linja-autokuljetus Helsingistä, ja retkellä majoitutaan patjoille tai yhteisiin puolijoukkuetelttoihin. Pakkaa mukaan lämmin kerrasto, sadetta pitävät ulkovaatteet, hanskat, tasku- tai otsalamppu, makuupussi ja -alusta sekä henkilökohtaiset sauna- ja yöpymistarvikkeet. Suo on kosteaa ja vaikeakulkuista maastoa; varaudu tukevilla, vedenpitävillä ja korkeavartisilla kengillä, esimerkiksi kumi- tai vaellussaappailla. Suon lisäksi tapahtumalle puitteet tarjoaa sen naapuritila, vuodesta 1565 lähtien asutettu Vanha Väätänen eli tavaroita ei tarvitse varautua juurikaan kantamaan.

Ennallistamisoppaana toimii voittoa tavoittelemattoman Osuuskunta Lumimuutoksen vesistö- ja luontokunnostusasiantuntijat.

Tapahtuma on osa Baltic Circlen monivuotista Villin vieraana -hanketta, joka keskittyy progressiivisen ympäristötiedon jalkauttamiseen ja sosiaalisen yhteisön vahvistamiseen ilmastonmuutoksen torjunnassa. Festivaali kannustaa arjen ympäristöaktivismiin kutsumalla yksilöitä ja yhteisöjä matalan kynnyksen toimintaan ja havaintojen jakamiseen.


La 2.9.2023 klo 8.00 – Su 3.9.2023 klo 19.00

Retken lähtö- ja paluupaikka on Helsinki

Hinta: 39 €

Osallistujalle:

Osta liput täältä.

 

Lipun hinta kattaa matkat kohteeseen ja takaisin, yöpymisen sekä ruokailut.

Jokaiseen lipun ostaneeseen ollaan yhteydessä henkilökohtaisesti etukäteen.

Vaikeakulkuisen maaston vuoksi tapahtuma ei ole esteetön.