Ailu Valle & DJ Uyarakq

Vuosttaš álbmogat -klubba

An assumed man, dressed in a gákti, is looking straight at the camera. Behind him there is a landscape with a lake and behind the lake there are hills.

Photo: Marko Vasara

Festivaalin avajaisklubilla esiintyy saamelainen rap-artisti Ailu Valle yhdessä grönlantilaisen DJ Uyarakqin kanssa.

Ailu Valle on pohjoissaameksi, suomeksi ja englanniksi esiintyvä rap-artisti, jonka musiikki avaa ja kerrostaa poliittisia, ekologisia ja rytmisiä maisemia. Vallen kolmas studioalbumi Viidon sieiddit (Laajentuneet Seidat) julkaistiin 27.7.2019 ja sen aiheena ovat ilmastonmuutoksen aikakauden asenteet ja ihmisen luontosuhde.

Aqqalu Berthelsen, joka tunnetaan myös Uyarakq-nimellä, on Nuukissa, Grönlannissa syntynyt itseoppinut musiikkituottaja, säveltäjä ja DJ. Berthelsen, jonka tausta on metallimusiikissa, työskentelee tällä hetkellä arktisten alkuperäiskansojen hip hop-  ja rap-skenessä Pohjois-Amerikan ja Euroopan arktisella alueella. Berthelsenin sooloalbumi Raatiu Nukik (2014) palkittiin Koda Greenland -palkinnolla vuonna 2015. Hänen albuminsa Kunngiitsuuffik (2015, yhdessä grönlantilaisräppäri Peand-eLin kanssa) oli ehdolla Nordic Council Music Prize -palkinnon saajaksi vuonna 2016. Berthelsen asuu Inarissa.

Ailu Vallen ja DJ Uyarakqin kanssa lavalla esiintyy myös Tero Holopainen kitaransa kanssa. Avajaisklubin taustavideoina nähdään Inga-Wiktoria Påven teoksia, joiden animoinnista vastaa Aqqalu Berthelsen (DJ Uyarakq).

Vuosttaš álbmogat -klubba on Baltic Circlen vuonna 2017 perustama klubi, joka nostaa esiin alkuperäiskansojen nykymusiikkia.

la 20.11. 22.00

Tiivistämö
Tiivistämö sijaitsee keskellä Suvilahden kulttuuri- ja tapahtuma-aluetta. Sisääntulo alueelle osoitteista Sörnäisten rantatie 22 ja Kaasutehtaankatu 1, Helsinki.

Hinta: vapaa pääsy €

Osallistujalle:

Sisältää välkkyviä valoja.

Tapahtuma on K-18

Vapaa pääsy!