Emma Fält & Sonja Jokiniemi

Wear and Tear

The soft clay mass has been pressed with the roots of a water plant, creating an imprint on its surface.

Photo: Emma Fält

Wear and Tear kerää arkistoa ihmisille tärkeistä esineistä ja asioista, jotka ovat ehkä jo parhaat päivänsä nähneet, mutta niitä vielä säilytetään. Esineiden käyttö ja niiden kuluva ja hajoava materiaali jättävät jälkiä, joilla on painoarvoa muistoissamme. Millainen henkinen perintö tavaroihimme latautuu, ja millaisia intiimejä yksilöllisiä eleitä ja tekoja niissä kaikuu sittenkin kun olemme jo poissa?

Työpajoihin tuodaan oma tärkeä esine tai fyysinen asia, jota lähestytään eri näkökulmista, sen herättämiä muistoja, aistimuksia ja jälkiä pohtien. Esinettä piirretään, äänitetään, sen kanssa työskennellään kehollisesti ja se valokuvataan. 

Työpajoissa muodostuneesta aineistosta rakentuu muistojen, jälkien ja kulumisen arkisto, joka jatkaa elämäänsä projektin kahdessa seuraavassa osassa Hangö Teaterträff ja ANTI -festivaaleilla. Esinettä ei luovuteta projektille vaan sen saa pitää itsellään työpajan jälkeen.

Wear and Tear on osa Kulkue-hanketta. Kulkue on kolmen merkittävän taidefestivaalin yhteistyöhanke. ANTI – Contemporary Art Festival (Kuopio), Hangö Teaterträff (Hanko) ja Baltic Circle -festivaali (Helsinki) toteuttavat poikkeuksellisen laajan kotimaisten yhteistuotantojen sarjan sekä kiertuetoimintaa niiden ympärillä. Hankkeen keskeisenä tavoitteena on edistää festivaalien saavutettavuutta ja pidentää teosten elinkaarta. Hankkeen rahoittaa Suomen kulttuurirahasto.

ma 20.11. 12.30 Loppuunmyyty
ti 21.11. 10.00 Loppuunmyyty
ke 22.11. 10.00 Loppuunmyyty

Riistavuoren Palvelukeskus
Isonnevantie 28, 00320 Helsinki

Hinta: maksa-mitä-haluat / 19,5 €
Kesto: 3 h
Kieli: suomi ja englanti

Osallistujalle:

Riistavuoren palvelukeskuksen tilat ovat fyysisesti esteettömät. Lue lisää esityspaikan saavutettavuudesta täällä.