Turvallisemman tilan periaatteet Baltic Circle -festivaalilla

Illustration: Katri Astala & Iisa Pappi

Tapahtumaan saapuessamme sitoudumme kunnioittamaan muiden henkilöiden fyysisiä, henkisiä ja emotionaalisia rajoja.

Emme hyväksy minkäänlaista rasismia, transfobiaa, homofobiaa, ableismia, misogyniaa, muuta häirintää tai syrjivää käytöstä tai kieltä.

Näillä yhteisillä periaatteilla pyrimme luomaan tapahtumasta turvallisemman ja viihtyisämmän kaikille:

  • Älä koskaan oleta suostumusta. Kysy, kunnioita saamaasi vastausta ja pyydä anteeksi tarvittaessa.

  • Älä oleta kenenkään identiteettiä, seksuaalista suuntautumista, sukupuoli-identiteettiä, pronominia, terveydentilaa, toimintakykyä tai taustaa.

  • Kunnioita toisten mielipiteitä, uskomuksia, kokemuksia ja henkilökohtaista tilaa.

  • Älä koske muihin henkilöihin, avustajakoiriin tai
    apuvälineisiin ilman suostumusta. Vältä käyttämästä hajusteita.

  • Ole tietoinen ennakkoluuloistasi, etuoikeuksistasi,
    käytöksestäsi sekä ottamastasi tilasta. Anna muille tilaa liikkua, vetäytyä ja ottaa etäisyyttä.

  • Toimi hyväntahtoisesti ja pidä huolta kanssaihmisistäsi.

Turvallisemman tilan ylläpitäminen on kaikkien meidän tilassa olevien kesken jaettu velvollisuus. Mikäli kohtaat tai havaitset tilassa häirintää, kerrothan siitä oitis Baltic Circle -festivaalipassia kantavalle henkilökunnan edustajalle tai järjestyksenvalvojalle. Heidän velvollisuutensa on kuunnella sinua ja ottaa tilanteesta vastuu.

Häirintä, syrjintä ja epäasiallinen käytös

Jokainen kokee epäasiallisen käyttäytymisen eri tavalla, eikä sitä ole mahdollista yksiselitteisesti määritellä. Se, että henkilö kokee tulleensa kohdelluksi epäasiallisesti, riittää siihen, että tapaus otetaan käsittelyyn epäasiallista kohtelua havainneen henkilön toiveesta.

Häirintää on kaikki sellainen käytös, joka luo toista henkilöä halventavan, nöyryyttävän, uhkaavan, vihamielisen tai hyökkäävän ilmapiirin. Tutustu yhdenvertaisuuslain vastaisiin syrjintäperusteisiin tarkemmin täällä.

Baltic Circle pyrkii kaikissa tapahtumissaan saavutettavuuteen

Turvallisemman tilan periaatteet ovat osa koko festivaalin saavutettavuutta. Tarkemmat, tapahtuma- ja paikkakohtaiset saavutettavuustiedot löytyvät sivulta saavutettavuus ja mahdolliset sisältövaroitukset löytyvät ohjelmistosivuilta kunkin ohjelmanumeron omalla sivulla. Mikäli sinulla herää kysyttävää festivaalin saavutettavuudesta, ethän epäröi kysyä asiasta paikan päällä henkilökunnaltamme. Voit myös ottaa yhteyttä meihin sähköpostitse osoitteessa .

Illustration: Katri Astala & Iisa Pappi