Baltic Circle -festivaalin toiminnanjohtajaksi Asta Teräväinen

A portrait of an assumed female taken in the white room. The person is wearing a black polo shirt and has shoulder-length hair. She looks directly at the camera.

Asta Teräväinen

Q-teatteri ry:n hallitus on nimittänyt Baltic Circle -festivaalin toiminnanjohtajaksi Asta Teräväisen maaliskuusta 2021 alkaen. Hän siirtyi tehtäväänsä EMMA – Espoon modernin taiteen museon viestintäsuunnittelijan toimesta.

“Asta Teräväisen syvä ymmärrys taiteen monimuotoisesta kentästä ja rohkeat näkemykset sen mahdollisuuksista, hänen viestinnän ajattelunsa ja laaja kokemuksensa kansainvälisestä kontekstista nähdään arvokkaina Baltic Circle -festivaalille”, sanoo Annukka Pykäläinen, Q-teatteri ry:n hallituksen puheenjohtaja.

Teräväinen on aloittanut työssään festivaalin taiteellisen johtajan, Hanna Parryn, työparina.

“On ilo liittyä osaksi todella osaavaa ja näkemyksellistä festivaalitiimiä sekä sitä laajaa kansainvälistä yhteisöä, johon Baltic Circle -festivaali kuuluu. Haluan toiminnanjohtajana luoda jatkuvuutta ja kehittää sitä työtä, jota festivaalilla jo tehdään kestävien ja yhdenvertaisten toimintamallien eteen. Lähestyn uutta rooliani kuuntelevalla otteella ja uskon, että aktiivinen vuoropuhelu vapaan kentän ja sen sidosryhmien kanssa on avain vastuullisemman toiminnan kehittämiselle”, kertoo Teräväinen.

Q-teatteri ja Baltic Circle kiittävät lämpimästi Hanna Nymania, joka toimi festivaalin toiminnanjohtajana vuodesta 2015. Hänen työnsä Q-teatterilla jatkuu strategiatyön parissa.

“Hanna Nyman on tehnyt ammattitaidollaan ja omistautumisellaan mahdolliseksi kehittää festivaalin rakennetta ja taiteellisia tavoitteita, sisältöä ja arvoja pitkäjänteisesti. Hänen näkemyksensä tuella festivaali on saanut uudistua. Tämän lisäksi koko Q-teatterin yhteisö on saanut ja saa jatkossakin tukea ja hyötyä Nymanin erityisosaamisesta ja henkilökohtaisesta paneutumisesta Q-teatterin toimintaan”, Pykäläinen kiittää.

Seuraava Baltic Circle -festivaali järjestetään Helsingissä 19.–27.11.2021. Ohjelmisto julkistetaan lokakuussa. Festivaalin taustayhteisö on Q-teatteri ry.

A portrait of an assumed female taken in the white room. The person is wearing a black polo shirt and has shoulder-length hair. She looks directly at the camera.

Asta Teräväinen