Baltic Circlen toiminnanjohtajaksi Tiff Tian Zhang

Henkilö seisoo valkoista seinää vasten ja katsoo iloisesti hymyillen kohti. Hänellä on paksut, tummat hartiamittaiset hiukset. Päällään hänellä on vaalea paita, jossa on punaisia suomumaisia kuvioita.

Tiff Tian Zhang

Uusi toiminnanjohtaja aloittaa tehtävässään huhtikuussa.

Baltic Circle ry:n hallitus on nimittänyt Tiff Tian Zhangin Baltic Circle -festivaalin toiminnanjohtajaksi. Zhang on aiemmin työskennellyt New Yorkissa ja Shanghaissa  kansainvälisesti tunnetun ja palkitun immersiivisen teatterituotanto Sleep No Morentuotantopäällikkönä. Baltic Circlen lisäksi Zhang jatkaa kansainvälisen luovan studion, One Hundredin, vastaavana tuottajana.

“Odotan innolla työskentelyä Tiffin kanssa. Tapa, jolla hän ymmärtää niin festivaalin olemuksen kuin kansainvälisen tuotannon mahdollisuudet, avaa inspiroivan uuden aikakauden Baltic Circlelle. Taiteen ja kulttuurin rajut leikkaukset ja sivistyksen alasajo pakottavat meidät hakemaan uusia rahoitus- ja yhteistyömalleja, joita tutkimme uteliaasti tutun, eurooppakeskeisen kulttuurin ulkopuolelta.” sanoo Hanna Parry, Baltic Circlen taiteellinen johtaja.

“Olen otettu ja innoissani toiminnanjohtajan tehtävästä ja siitä, että pääsen edistämään Baltic Circlen sitoutunutta työtä innovatiivisiin taiteellisiin hankkeisiin ja kulttuurivaihtoon sekä kestävyyteen ja tasa-arvoon. Baltic Circlen paneutuminen monimuotoisuuteen ja inklusiivisuuteen rekrytoinnissa on täyttänyt minut ylpeydellä”, Zhang kertoo.

“Odotan innolla yhteistyötä kansainvälisen ja suomalaisen taiteilijayhteisön sekä tukijoiden ja kumppaneiden kanssa, uusien yhteyksien luomista, esteiden murtamista ja innovatiivisten lähestymistapojen löytämistä. Näin vahvistamme Baltic Circlen asemaa maailmanlaajuisella kulttuurin kentällä.”

Baltic Circle kiittää lämpimästi Asta Teräväistä, joka toimi toiminnanjohtajana vuodesta 2021.

“Asta Teräväinen on kaudellaan rohkeasti kehittänyt Baltic Circlea uuteen suuntaan. Teräväisen johdossa festivaali irtautui Q-teatterista omaksi yhdistykseksi, keskittyi kestävyyden kysymyksiin ja tuotti ennätysmäärän kotimaisia ensi-iltoja. Jännityksellä seuraamme, mitä Baltic Circlen seuraava luku pitää sisällään”, kiittää Juho Keinänen, Baltic Circle ry:n hallituksen puheenjohtaja.

​​Seuraava Baltic Circle -festivaali järjestetään Helsingissä 22.–30.11.2024. Ohjelmisto julkistetaan lokakuussa.

Henkilö seisoo valkoista seinää vasten ja katsoo iloisesti hymyillen kohti. Hänellä on paksut, tummat hartiamittaiset hiukset. Päällään hänellä on vaalea paita, jossa on punaisia suomumaisia kuvioita.

Tiff Tian Zhang