SAMARA oli kahdeksan Pohjoismaista, Baltiasta ja Saksasta kotoisin olevien yhteiskumppaneiden perustama esittävien taiteiden verkosto. Verkoston perustivat organisaatiot, jotka olivat jo jonkin aikaa tehneet kahdenkeskistä yhteistyötä tai muuten työskennelleet yhdessä pienemmän mittakaavan projekteissa.
SAMARA syntyi osapuolten yhteisestä toiveesta luoda nuorille ja nouseville pohjoismaisille ja baltialaisille taiteilijoille mahdollisuuksia tuottaa ja esittää töitään. Verkoston tarkoituksena oli luoda paikka, jossa taiteilijat voivat keskustella, verkostoitua ja luoda kestäviä yhteistyöratkaisuja. SAMARA-verkosto toi yhteen kahdeksan kansainvälisesti tunnustettua yhteistyökumppania: Kanuti Gildi SAAL (Viro), Baltic Circle -festivaali, Bora Bora (Tanska), Festival Lokal (Islanti), MDT (Ruotsi), Black Box Theatre (Norja) sekä Kampnagel Hamburg ja Nordwind Festival (Saksa).
Kolmen vuoden aikana seuraavat taiteilijat ovat ovat saaneet töitään tuotettua ja esitettyä SAMARAn ansiosta: United Dancers of ZUGA Virosta, Ingri Fiksdal Norjasta, Fridger Einarsson Islannista, Juha Valkeapää Suomesta, Chuck Morris Tanskasta, Mart Kangro Virosta ja Stina Nyberg Ruotsista.
Hankkeen puitteissa toteutettiin myös suomalaisten Terike Haapojan ja Laura Gustafssonin, Kimmo Modigin sekä Vibes-kollektiivin ensi-illat Baltic Circle -festivaalilla 2014.
Samara-verkostoa toteutettiin Pohjoismaiden ja Baltian maiden kulttuurialan liikkuvuusohjelman tuella, jota rahoittavat Pohjoismaiden ministerineuvosto sekä Baltian maiden kulttuuriministerineuvosto.