Al2Be3

An image with hues of green and brown. The picture is blurry. It looks almost like a heavily zoomed in picture from a satellite image of a forrest.

Baltic Circle – A12Be3 – Photo: Olli Kontulainen

Al2Be3 on tanssitaiteilija-musiikintekijä Elina Pirisen koolle kutsuma kamariorkesteri sekä kaava beryllimineraalille ja arseenille. Hitaasti kypsyneen samannimisen esikoisalbumin julkistamista enteilevä konsertti pidetään akustiikaltaan upeassa Kallion kirkossa vesperimäisenä hetkenä. Musiikin tunnelmassa ja lyyrisessä fokuksessa ovat rakkaus, kuolema, eri luonnot, anatomia, värit, jumaluudet, avaruudet ja aika.

Al2Be3 soittaa ja laulaa pimeyden läpi aamunkoittoon ja takaisin ampuvaa affektiivista, romanttista ja progressiivista doom-barokki-synteesi-psyko-mortaalis-lyyristä musiikkia. Orkesterin harmonia-, melodia-, rytmi- ja lyriikkakuljetuksia inspiroivat 1500–1700-lukujen kamarimusiikin sekä myöhemmän impressionismin tilallisuus ja koreografisuus. Ne sekoittuvat tanssimusaan ja nyyhkyballadeihin muodostaen oman ainutlaatuisen musiikillisen kielensä.

Orkesterin muodostavat Elina Pirinen (laulu, pohjasävellys ja lyriikka, Kallion kirkon urut ja cembalo, sähköurku ja -cembalo, piano, jouset), Pyry Nikkilä (8 kielinen sähkökitara, pedaalit), Johannes Vartola (elektroniikka, Kallion kirkon urut, flyygeli, koskettimet, sähköurku, basso), Ville Kabrell (elektroniikka, synteesi, sähkögamba, sähkökitara), Ilpo Heikkinen (rummut, baritonikitara), Maria Saivosalmi ja Niina Koponen (rinnakkaiset laulut), Salla Hakkola (sähköharppu), Tatu Hämäläinen (trumpetti), Aki Päivärinne (saksofonit), Viljami Lehtonen (livemiksaus), Jouko Korkeasaari (kuvataide).

Yhteistyössä Kallion seurakunta

ti 12.11. 22.00

Kallion kirkko
Itäinen Papinkatu 2

Kesto: 60 min
Kieli: suomi