Anna-Mari Karvonen

Asennot

Three beige faces, three pairs of feet and hands pushing through from an all beige background. The whole surface of the background and faces looks like plastic, toys.

Baltic Circle – Anna-Mari Karvonen: Asennot – Photo: Jaakko Pietiläinen

Tanssijat Elena Leave, Erno Ritola ja Miina Mustarinta työskentelevät yhdessä. He haluavat tavoittaa kaikessa läsnä olevan erotiikan, liikkua puoleensavetävyyden voimasta. Esitys seuraa, kuinka työn alla oleva taiteellinen prosessi avautuu heille sarjana vaikuttumisia ja koskettumisen kokemuksia.

Asennot on näytelmä taiteen tekemisen ihmeellisyydestä ja tärkeydestä. Esitys kuljettaa katsojaa kerronnan ja katsomisen tavasta toiseen; se kutsuu antautumaan intiimille läheisyydelle ja lämpimälle huumorille. Se tuo Q-teatterin näyttämölle vaikuttumisen, haavoittuvuuden ja rakastumisen kokemuksia Elena Leeven, Eero Ritalan ja Minttu Mustakallion tulkitsemina.

“Millaista olisi näyttelijäntyö, joka ei tähtää vain olemaan instrumentti vaan tavoittelee olemuksellaan erityisen vilpitöntä ja eettistä tapaa olla olemassa maailmassa juuri nykypäivänä, kaikkien ongelmien ja uhka­kuvien kanssa? Mitä jos näytteleminen sekä irtautuisi yksilöpsykologiasta että tavoittaisi äärimmäisen tarkasti pieniä vivahteita ja eleitä, juuri niitä, jotka tekevät meistä erityisellä tavalla yksilöitä? Kaikkea tätä voi nyt nähdä Q-teatterissa. Asentoja on kudelma, jossa nykyihmisen kömpelöt halut ja aikeet kohtaavat meitä kaikkia uhkaavat, käsittämättömät tragediat.”
–Maria Säkö, Helsingin Sanomat 20.9.2019

Anna-Mari Karvonen on taiteilija, jonka esitykset toteutuvat teatterin, tanssin ja esitystaiteen näyttämöillä. Karvosen työssä kehollisuus on voimakkaasti läsnä ja hänen teoksensa kiinnittyvät käsillä olevaan kontekstiin omaleimaisella, usein humoristisella otteella. Kohtalokkuudessaan hoipertelevat narratiivit luovat kehyksen erilaisten voimien, aineiden ja rakkauksien riepottelemille ihmiskehoille – värähdyksille ja voimattomuuksille niissä.

Lavalla: Elena Leeve, Minttu Mustakallio ja Eero Ritala
Dramaturgia ja ohjaus: Anna-Mari Karvonen
Esitysdramaturgia: Asta Honkamaa
Dramaturginen assistentti: Louna-Tuuli Luukka
Lavastus: Jaakko Pietiläinen
Äänisuunnittelu: Tatu Nenonen
Valosuunnittelu: Heikki Paasonen
Pukusuunnittelu: Hanne Jurmu
Koreografi: Anna Mustonen
Taiteellinen neuvonantaja: Emilia Kokko

Tuotanto: Q-teatteri

Tukija: Suomen Kulttuurirahasto

ti 12.11. 19.00
ke 13.11. 19.00
to 14.11. 19.00
la 16.11. 14.00

Q-teatteri
Tunturikatu 16

Hinta: 35 / 28 / 12 €