Baltic Circle & Goethe-Institut Finnland

Festivaalikirjasto

An illustration on a purple background with the text "Festival Library" in the center in a red sans serif font. Brushstrokes or doodles grow out of the text here and there. Below the left edge of the writing is a light sketch-like drawing of a stack of books. At the bottom of the illustration, the text "Baltic Circle

Illustration: Katri Astala & Pauliina Nykänen

Kirjavalikoima kutsuu syventymään festivaalin aiheisiin. Tervetuloa lukemaan!

Festivaalikirjasto kutsuu syventymään ajankohtaiseen, yhteiskuntaa ja taidetta feministisellä ja antirasistisella otteella tarkastelevaan kirjallisuuteen vaikkapa lämmittävän juoman äärellä. Kirjasto sisältää puheenvuoroja maankäytöstä ja ympäristöaktivismista sekä kehollisuudesta, seksuaalisuudesta ja sukupuolesta. Luettavaa on englanniksi, suomeksi ja saksaksi. Mukana on myös sarjakuvia ja kuvakirjoja kaikenikäisille.

Festivaalin lukulista on fyysistä festivaalikirjastoa laajempi ja siihen kuuluu myös ääni- ja verkkomateriaalia. Listaan voi tutustua jo nyt!

Festivaalikirjasto toteutetaan yhteistyössä Goethe-Institut Finnlandin kanssa, josta kirjat ovat Baltic Circlellä lainassa festivaalivieraiden selailtavaksi. Festivaalin aikana kirjasto sijaitsee Kulttuurikeskus Caisan Bruket Caféssa. Festivaalin jälkeen kirjat ovat lainattavissa kotiin Goethe-Institut Finnlandilta, Kampista.

Goethe-Institut Finnland edistää Suomen ja Saksan välistä vaihtoa esimerkiksi kulttuuritarjonnan avulla. Ovet ovat auki kaikille ja kirjallisuutta on tarjolla saksan lisäksi englanniksi ja suomeksi.

Festivaalikirjaston on kuratoinut festivaalin tuotantoassistentti Tanja Becher.

Kulttuurikeskus Caisa
Kaikukatu 4 B, 00530 Helsinki

Osallistujalle:

Kirjasto on auki Bruketin ja festivaalin infopisteen aukioloaikojen mukaisesti