Festivaalisauna

A photo of a public sauna's washroom. The walls and floors are covered in ceramic tiles and there are four long benches in the space. On the last bench that is against the end wall there are 15 aluminium buckets stacked

Baltic Circle – Festival sauna – Photo: Jaakko Koskentola

Festivaalin viimeinen päivä käynnistyy Sauna Arlan pehmeissä löylyissä. Tervetuloa viettämään hidasta aamua lauteilla hikoillen ja saunan pihalla jäähdytellen, kehoa ja mieltä virvoittaen.

Festivaalisauna järjestetään Sauna Arlassa, joka on Helsingin viimeisiä toiminnassa olevia korttelisaunoja. Se on perustettu työläiskaupunginosa Kallioon yleiseksi saunaksi vuonna 1929. Alunperin puulämmitteisen saunan kiukaat lämpiävät nykyisin biokaasulla.

Festivaalisunnuntaina Sauna Arlan yläkerrassa lämpiää kaikille avoin sekasauna ja alakerrassa naisten sauna, jonne myös trans- ja muunsukupuoliset ovat tervetulleita.

Löylyn lisäksi saunojat pääsevät nauttimaan elävästä musiikista kun Janne Masalin, jolle Arlan sauna on kuin kotikirkko tai pieni pyhättö, esittää haitarin säestyksellä kappaleitaan.

Janne Masalin (1981) on helsinkiläinen äänisuunnittelija ja muusikko. Kuluneen vuoden aikana hän on tehnyt äänisuunnittelua lyhytelokuviin sekä Helsingin Juhlaviikoilla ensi-iltansa saaneeseen The Green -esityksen. Lisäksi hän on kiertänyt Miehen kosketus -dokumenttiteatteriesityksen kanssa, laulanut Pori Jazzeilla torviorkesteri Bad Ass Brass Bandin solistina sekä julkaissut kaksi soolosingleä.

Yhteistyössä Sauna Arla

su 17.11. 12.00

Sauna Arla
Kaarlenkatu 15 (sisäpiha)

Hinta: 10 €

Osallistujalle:

Ota mukaan oma pyyhe ja peseytymistarvikkeet. Pyyhkeen voi myös vuokrata saunalta hintaan 2 €.