Festival Club 2018

An illustration with a half army green and half sky blue background. In the middle it says on 3 times on different type of fonts "Festival club"

Baltic Circle – Festival Club – Illustration: Nina Grönlund, Pauliina Nykänen, Kaarina Tammisto

Baltic Circlen ja What the Cirk?in yhteisellä klubilla groovaillaan ja nautitaan lämpimästä tunnelmasta. Cirkon Maneesissa sykkivä klubi on kohtaamispaikka, joka kutsuu viihtymään festivaalipäivän päätteeksi. Luvassa on tanssilattialle houkuttelevia DJ-settejä, vietteleviä visuaaleja, tekstejä, runoutta ja puhuttua sanaa sekä runsain mitoin yllätysohjelmaa. Virvoke- ja ruokatarjonnan klubille loihtii Suvilahti TBA.

Klubin tilasuunnittelusta vastaavat Hanna Parry, Lucie Gottlieb ja Niko Mattila, Sofi Häkkisen ja Anna Pesosen arvokkaalla avustuksella. Tilassa on myös kuvataiteilija Sofi Häkkisen teoksia sekä MYÖS-kollektiivin visuaaleja.

Tule ja rakastu!

TI 13.11. 20:00–24:00
Avajaiset

Tervetuloa Baltic Circlen helliin, kummiin ja kiehtoviin avajaisiin!

Avajaisjuhla ja -klubi ovat kaikille yhteinen portaali festivaalin ja sen teemojen äärelle. Tilaisuudessa avataan paitsi koko festivaali myös tanssilattia, keho ja mieli!

Avajaisjuhlan suunnittelusta ja toteutuksesta vastaavat Baltic Circlen Carnaval-projekti, jota luotsaa koreografi Maija Hirvanen, sekä festivaalin taiteellinen johtaja Satu Herrala ja toiminnanjohtaja Hanna Nyman.

Festivaalin teemojen kanssa resonoivassa ohjelmassa koetaan rauhassa yksin toteutuva avaushetki halukkaille; kuullaan illan aikana loihdittava äänimaailma, festivaalijohtajien puheakti ja avajaissalin energiaa nostava esitys. Mukana tanssi- ja esitystaiteilija Maija Mustonen, äänisuunnittelija ja muusikko Ville Kabrell sekä tuore rap-duo Pimeä Hedelmä.

20:45 Avajaissanat
21:30 Pimeä Hedelmä

Opening

a space or gap that allows passage or access. hole, gap, window, door

beginning, start, outset, inception, launch, birth, dawn, doorway, gateway, portal, way, entrance, entry, entryway, means of entry, way in, entrée, access, means of access, exit, egress, way out

– –

TO 15.11. 20:00–24:00
LIT Night with Kontur & Ruskeat Tytöt 

Baltic Circle, Ruskeat Tytöt ja kulttuurilehti Kontur järjestävät yhdessä illan, joka on omistettu teksteille, runoudelle ja puhutulle sanalle. Ilta käynnistyy Athena Farrokhzadin readingilla ja jatkuu Ruskeiden Tyttöjen hostaamalla klubilla, jossa kuullaan Koko Hubaran ja RT LIT AKATEMIAN opiskelijoiden* tekstejä sekä DJ Wekesan soittamaa musiikkia.

Ovet: 18:30~19:00 Athena Farrokhzad: Reading~20:00 Koko Hubara, RT LIT AKATEMIA, DJ Wekesa

Koko Hubara on esseisti, kääntäjä ja Ruskeat Tytöt Median päätoimittaja. Hänen esikoisteoksensa oli esseekokoelma Ruskeat Tytöt (2017). Hubara työstää parhaillaan ensimmäistä romaaniaan, joka käsittelee äitiyttä, tyttäryyttä ja Jemeniä.

RT LIT AKATEMIA on ruskeille tytöille ja muunsukupuolisille suunnattu, monikanavainen journalismin ja luovan kirjoittamisen koulu. Se tukee rodullistettuja nuoria kuvittelemaan maailma kirjoittamisen kautta. RT LIT AKATEMIA tuottaa nuorille turvallisia tiloja joissa voi löytää oman kirjallisen äänensä ja itseluottamuksensa sekä saada arvokkaita samastumisen kokemuksia.

Kontur on yhdessä elämisen ja kirjoittamisen mahdollisuuksia tutkiva helsinkiläinen lehti, kollektiivi ja laboratorio. Se ilmestyy neljä kertaa vuodessa.

*RT LIT AKATEMIAn opiskelijat lukevat tekstejään suomeksi.

– –

PE 16.11. 21:00–
What the Cirk? Club
An Evening with Recover Laboratory

Helsinkiläinen monitaideryhmä Recover Laboratory loihtii klubille räiskyvän, hurmaavan maailman. Kiemurat, möykyt, toistuva liike ja valuva valo täyttävät Cirkon Maneesin ja aulatilat kun talon valtaa nykysirkuksen, nykytaiteen, musiikin, videon, teatterin ja koodauksen ammattilaisista muodostuva kollektiivi. Luvassa on absurdia hauskuutta, hurjaa rakkautta, ja säkenöivää tunnelmaa!

Klubin järjestää Cirko – Uuden sirkuksen keskus.

– –

LA 17.11. 21:00–
Love Me in November Club: MYÖS

MYÖS on helsinkiläinen DIY-kollektiivi, tapahtuma-alusta ja verkosto elektronisen musiikin kentällä aliedustetuille toimijoille, DJ:lle, tuottajille, järjestäjille, yleisöille ja heidän liittolaisilleen, sekä kaikille jotka haluavat kehittää paikallista klubikulttuuria ja viihtyä tapahtumissa turvallisemman tilan periaatteita kunnioittaen.

Haluamme kannustaa ja tukea nousevia artisteja sekä tuottajia esiintymään ja tutustumaan toisiinsa. Haluamme lisätä monimuotoisuutta, inklusiivisuutta, saavutettavuutta ja kunnioittavaa käytöstä klubitoiminnassa ja pyrkiä kohti vastaanottavaisempaa ja turvallisempaa toimintaympäristöä. Haluamme vapauden esiintyä, pukeutua ja olla niin kuin haluamme joutumatta ei-toivotun huomion tai häirinnän kohteeksi. Haluamme kokeilla erilaisia tapoja järjestää tapahtumia, joissa jokainen voi loistaa siinä missä he tuntevat olevansa hyviä – toisiltamme oppien ja meiltä meille -periaatteella.

–MYÖS

ti 13.11. 20.00
to 15.11. 20.00
pe 16.11. 21.00
la 17.11. 21.00

Maneesi, Cirko – Uuden Sirkuksen keskus
Kaasutehtaankatu 1