Francesca Grilli

Listening to Sparks

Photo of an auditorium or theater with forest green benches. There are children sitting here and there on the benches wearing helmets that look like metal caps. The children are out of focus as the photo has focused on the first two rows where no one is sitting.

Photo: Carolina Cappelli

Ovatko kätesi joustavat vai jäykät? Onko niiden iho pehmeä? Ryppyinen? Minkä muotoiset kämmenesi ovat? Ovatko sormesi pitkät vai lyhyet? Vasemmassa kämmenessäsi näkyy menneisyytesi – asiat, jotka on annettu sinulle syntymässäsi. Ne lahjat, unelmat ja taidot, jotka sinulla on ollut aina...

Listening to Sparks on ääniteos, joka kietoo yhteen kymmenen aikuisen kämmenten viivat ja niihin kätkeytyvät rakkaudet, pelot, salaisuudet ja toiveet, kuun ja tähtien takaiset terveiset ja valonsäteet. Teoksen luo ryhmä 9–12-vuotiaita, kädestä lukemiseen ja selvänäköön vihkiytyneitä oraakkeleita.

Teos on syntynyt halusta kuunnella ja katsoa tulevaan, kuvitella mitä voisi olla, ja tuoda uudella tavalla yhteen nuorempia ja vanhempia sukupolvia aikana, jolloin huolenpito on kasvokkaisten kohtaamisten välttämistä.

Listening to Sparks on jatkoa viime vuoden Baltic Circle -festivaalilla koetulle Sparks-teokselle.

Teos on festivaalin aikana kuunneltavissa myös verkossa.

Työryhmä:

Konsepti: Francesca Grilli

Sanat: Azzurra D’Agostino

Oraakkelit: Siiri, Ruut, Olga ja Otso

Jakelu ja tuki: Giulia Traversi

Tuottaja: Chiara Massari

Äänisuunnittelu: Roberto Rettura

Hallinto: Chiara Fava

Tuotanto: Baltic Circle, Annantalo

pe 20.11. 14.00
la 21.11. 14.00
su 22.11. 12.00
ma 23.11. 14.00
ke 25.11. 14.00
to 26.11. 14.00
pe 27.11. 14.00
la 28.11. 14.00

Lapinlahden sairaala
Lapinlahden polku 8
Helsinki

Kieli: suomi ja englanti

Osallistujalle:

Sairaalarakennuksen pääsisäänkäynnistä katsottuna vasemmalla seinustalla on ovi, johon on mahdollista asentaa luiska. Mikäli tarvitset pyörätuoliluiskaa, soita saapuessasi numeroon +358 41 7170953. Sairaalarakennuksen 1. kerroksen käytävällä on esteetön WC. Teos on kuunneltavissa myös Baltic Circlen verkkosivuilla festivaalin ajan.

Noudatamme covid-19 yleisöturvallisuusohjeita.