Motus

MDLSX

A dark coloured photo with a white haired person standing in the middle with their back against you. The person is holding a narrow lamp over their head with both of their hands. The light from the lamp touches the person's arms, head and strained upper body.

Photo: DIANE Ilaria Scarpa

MDLSX on räjähtelevä äänikone, trippaileva hymni vapaudelle tulla joksikin, rohkeus elää vapaasti värähtelevää sukupuolisuutta ja kokea maailmaa olentona, jota eivät pidättele kehon, sukuelinten, ihonvärin tai kansallisuuksien rajat.

Silvia Calderoni on harvinaislaatuinen esiintyjä. Vietettyään kokonaisen vuosikymmenen taiteilijakollektiivi Motuksen jäsenenä hän tarjoaa nyt henkilökohtaisen, rajoja koettelevan road tripin DJ-/VJ-taiteen esitysmuotoja lainaillen.
MDLSX punoo yhteen kaleidoskooppisen queer-universumin häivyttämällä fiktiivisen ja todellisen raameja. Omaelämäkerralliset tarinat ja kirjalliset viitteet kietoutuvat yhdeksi voimannäytteeksi, joka elää reunoilla; näkyvänä ja näkymättömänä, fyysisenä ja tunteellisena, loistavana ja hirviömäisenä.

– –

Enrico Casagranden ja Daniela Nicolòn perustaman Motus-kollektiivin työ on 25 vuoden aikana ottanut monenlaisia muotoja: teatteri, esitystaide, installaatio, video sekä seminaarit ja työpajat. Kollektiivi on voittanut lukuisia palkintoja sekä Italiassa että kansainvälisesti, ja kiertänyt teoksillaan New Yorkista Buenos Airesiin, Adelaidesta Taipeihin, Moskovasta Tunisiaan ja ympäri Eurooppaa.

Motus ei tee eroa taiteen ja kansalaistoiminnan välille; kollektiivi on aina kuvannut teoksissaan nykyhetken haastavimpia ristiriitoja. Ryhmä on työskennellyt yhdessä vallankumouksellisten taiteilijoiden, kirjoittajien ja aktivistien kanssa; rakentanut yhteisöjä ja osallistunut kamppailuihin solidaarisuuden nimissä.

Motus ja Silvia Calderoni

Ohjaus: Enrico Casagrande, Daniela Nicolò

Dramaturgia: Daniela Nicolò, Silvia Calderoni

Ääni: Paolo Panella ja Damiano Bagli Enrico Casagrande kanssa

Valot ja video: Alessio Spirli

Tuotanto: Elisa Bartolucci, Claudia Casalini

Viestintä: Marta Lovato

Kansainvälinen leivtys: Lisa Gilardino

Yhteistyössä: La Villette – Résidence d’Artistes Paris, Create to Connect, Bunker / Mladi Levi Festival, Santarcangelo Festival Internazionale del Teatro in Piazza, L’arboreto  –  Teatro Dimora di Mondaino, Marche Teatro

Tukijat: Mibact, Regione Emilia Romagna

Yhteistyökumppani Cirko – Uuden sirkuksen keskus

pe 17.11. 20.00
la 18.11. 20.30

Solmu, Cirko – Uuden sirkuksen keskus
Kaasutehtaankatu 1 (rakennus 8)

Hinta: 17 / 12 €
Kesto: 90 min
Kieli: italia, tekstitys englanniksi