Lucia Scazzocchio, Kristina Loring, Lucif Dalin, Astrid Hald & Rikke Houd sekä Raymond Antrobus

Radio That Matters: Digital Masterclass

Lucia Scazzocchio istuu vaalean pöydän ääressä ja katsoo alas oikealle päin. Pöydällä on kannettava tietokone ja johtoja, ja pöydän yläpuolelta roikkuu neljä äänitysmikrofonia hallituissa asennoissa, ja Lucia koskettaa vasemmalla kädellään yhtä niistä. Pöydän yläpuolelta roikkuu kyltti, jossa lukee englanniksi "lähetys käynnissä". Lucia näyttää äänittävän jotakin.

Lucia Scazzocchio Kuva: YASS! Lucia Festival 2023

Marraskuussa Baltic Circle mahdollistaa osallistumisen luennoille, joissa tutkitaan esittävien taiteiden, akustisen toimijuuden ja tutkimuksen, radiokuunnelman ja vammaisuuden välistä suhdetta.

Luennot ovat osa Radio Papessen ohjelmistoa “YASS! You are so sound. Koulutukseen ja vaihtoon tähtäävä ohjelma on suunnattu tuottajille, äänitaiteilijoille ja kulttuurityöntekijöille, jotka ovat kiinnostuneita äänikerronnasta. Jokainen luento tarjoaa työkaluja ja näkökulmia muualla hyväksi todettuihin praktiikoihin. Lue lisää luennoista ja luennoitsijoista tapahtuman englanninkieliseltä sivulta.

Luennot:

2.11. klo 19.00 | A field guide to social broadcasting | Lucia Scazzocchio

9.11. klo 19.00 | How do you make audio palpable? | Kristina Loring

16.11. klo 19.00| Nothing about us without us | Lucif Dalin, Astrid Hald & Rikke Houd

21.11. klo 18.00 | The Word. Spoken. Written. Signed. Conceived. | Raymond Antrobus

Lucia Scazzocchio 

A field guide to social broadcasting
2. marraskuuta klo 19:00

Lucia Scazzocchion työpaja tarjoaa käytännön työkaluja ja tekniikoita keskustelujen, kerronnan ja tarinoiden avaamiseen aliedustettujen yhteisöjen ja tilojen kanssa yhteistyössä ja avoimessa vuorovaikutuksessa.

Käsittelemme:

  • Kuinka päästä ja osallistua erilaisiin mikroyhteisöihin.
  • Kuinka järjestää keskusteluja luovilla tavoilla edistämään aktiivista kuuntelua, tarinoiden jakamista ja kerronnan paljastamista sekä julkisissa että yksityisissä tiloissa.
  • Kuinka työskennellä ryhmien kanssa, joilla on erilaisia taitoja ja kykyjä aidon yhteistyökykyisessä ja voimaannuttavassa ympäristössä.

Lucia Scazzocchio on kehittänyt praktiikan, jota hän kutsuu yhteisön lähetykseksi. Äänituottajana hänen työnsä on usein yhteistyöhön pohjautuvaa ja immersiivistä, vuorovaikutteisia ympäristöjä luovaa, joissa yleisöä kutsutaan jakamaan ja tallentamaan omia kokemuksiaan ja tarinoitaan.

Kristina Loring

How do you make audio palpable?
9. marraskuuta klo 19:00 

Äänellä on kyky muuttaa mielialaa, herättää aisteja ja kutsua esiin menneitä muistoja ja tulevaisuuden mielikuvia. Kristina Loring näyttää luennollaan, kuinka kerronta voi olla enemmän kuin pelkkää tarinan luentaa. Hän selittää, miten voidaan luoda tunneilmapiiri, jossa kuuntelija tulee tietoisemmaksi paikastaan kehossa, ympäristössä ja yhteiskunnassa. Tutkimme, kuinka voimme käyttää kehojamme luodaksemme äänityötä ja kuinka voimme luoda äänityötä, joka resonoituu kehossa.

Kristina Loring on tarinoiden tuottaja, luova johtaja ja äänituottaja, joka työskentelee eri tyylilajien ja muotojen parissa luodakseen mediatyökaluja, jotka voi tuntea kehossaan.

Lucif Dalin, Astrid Hald & Rikke Houd 

Nothing about us without us
16. marraskuuta klo 19:00 

Yhdessä Astrid Haldin ja Lucif Dalinin kanssa Rikke Houd jakaa tietoja Alt det som ingen ser -podcastin tuotannosta, jota Dansk Blindesamfund edistää ja joka tutkii, keskustelee ja dokumentoi uteliaisuudella näkövammaisten ihmisten elämää. “Ei meistä ilman meitä” on luento, joka käsittelee kohdeyleisön mukaan ottamista vammaisia ihmisiä koskevassa viestinnässä. Kuinka varmistaa mukaan ottava, turvallinen ja luova tila koko tiimille, niin vammaisille kuin ei-vammaisille?

Lucif Dalin on äskettäin näkövammautunut vammaisaktivisti ja antropologian maisteri.
Astrid Hald on itsenäinen äänituottaja ja dokumentoija, radiotaiteen maisteri.
Rikke Houd on kansainvälisesti palkittu äänidokumenttien tekijä ja podcast-päätoimittaja Tanskan Näkövammaisten Yhdistyksessä.

Raymond Antrobus

The Word. Spoken. Written. Signed. Conceived.
21. marraskuuta klo 18:00

Tässä runouden lukuhetkessä ja puheessa Raymond Antrobus näyttää materiaaleja ja videoita teoksista, jotka inspiroivat häntä, kuten taiteilija Chrsitine Sun Kimin teoksista. Hän keskustelee myös kielestä ja viestinnästä kuulovammaisen näkökulmasta. 

Raymond Antrobus on runoilija, kirjailija ja radiotoimittaja. Hän syntyi Lontoossa englantilaisen äidin ja jamaikalaisen isän lapseksi.

 

Radio That Matters – Digital Masterclass on Radio Papesse -projekti, joka on toteutettu yhteistyössä AREA06 / Short Theatren ja Comune di Firenzen sekä Fondazione CR Firenzen tuella.

Luentosarja on osa kansainvälistä Radio that Matters -projektia, joka keskittyy esittäviin taiteisiin, radiotaiteeseen ja akustiseen inklusiivisuuteen. Creative Europe -pilottiprojekti on yhteistyössä Baltic Circlen, Short Theatre festivaalin (IT), Festival Parallelen (FR), Errand Soundin (DE), Radio Papessan (IT) ja PAVin (IT) kanssa, ja se luo kumppanuuksia paikallisten radioiden, taiteilijoiden ja kulttuurisen monimuotoisuuden edistämistä tukevien organisaatioiden välillä.

to 2.11. 19.00
to 9.11. 19.00
to 16.11. 19.00
ti 21.11. 18.00


Kesto: 1,5h
Kieli: englanti

Osallistujalle:

 

Luennoille osallistutaan etänä, täytä alla oleva lomake. Ensimmäiset 20 osallistujaa voivat osallistua etäluennolle ilmaiseksi.

 

Täytä alla oleva lomake viimeistään neljä vuorokautta ennen luennon alkua.

 

A field guide to social broadcasting, Lucia Scazzocchio – rekisteröidy tästä

 

How do you make audio palpable?, Kristina Loring – rekisteröidy tästä

 

Nothing about us without us, Lucif Dalin, Astrid Hald & Rikke Houd – rekisteröidy tästä

 

The Word. Spoken. Written. Signed. Conceived., Raymond Antrobus – rekisteröidy tästä