VeiculoSUR 2020

Workshop

A black and white photograph showing only a black background, two hands and a list written on white large sheets of paper. The list includes various themes, such as empathy, masculinity, genre, racism. The words are written in French. The hands look like they are making notes on a piece of paper with a pen.

Photo: VeiculoSUR

VeiculoSUR on kansainvälinen residenssi, joka kokoaa yhteen taiteilijoita, aktivisteja, tutkijoita ja tiedemiehiä Montevideosta, Santiago de Chilestä, São Paulosta, Bourgesista, Münchenistä ja Helsingistä. Residenssi esittää siirtymän muotona, sekä taiteellisen luomisen että ideologisen liikkuvuuden osalta. Miten kulttuurinen ja ekologinen etäisyys vaikuttavat kehoon? Miten syleillä välimaastoa?

Yhteistyössä Baltic Circle -festivaalin ja Helsingin Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun kanssa, VeiculoSUR järjestää työpajan taideopiskelijoille, ammattilaisille, ajattelijoille ja aktivisteille. Kuusi istuntoa pidetään joka perjantai 9. lokakuuta – 13. marraskuuta alkaen klo 16:00 (Keski-Euroopan aika) Q-teatterissa, Töölössä ja Zoomin kautta. Istuntojen päivämäärät ja aikataulut voivat vaihdella viikoittaisen ohjelman mukaan. Vaikka istunnot ovat jo käynnissä, uudet osallistujat ovat lämpimästi tervetulleita ja he pääsevät mukaan prosessiin.

Jos haluat osallistua työpajaan joko Töölössä tai Zoomin kautta, ota yhteyttä . Liitä viestiisi nimesi ja yhteystietosi sekä lyhyt kuvaus itsestäsi ja kiinnostuksestasi osallistua. Paikkoja on rajoitetusti ja ne täytetään hakemusten saapumisjärjestyksessä.

Lisätietoja voit kysyä David Muñoz Alcántaralta, .

Työskentely- ja esittely-ympäristössä yhdistyvät espanjan, portugalin, ranskan, suomen, saksan ja englannin kielet. Käännökset virtaavat orgaanisesti.

VeiculoSUR kokoaa yhteen praktiikanharjoittajia laajoilta maailman leveyspiireiltä, yhdistäen tietämystä Etelän ja Pohjoisen välillä. Mentorit ja kuraattorit ovat:

Maryan Abdulkarim ja David Muñoz Alcántara, jotka asuvat Suomessa.

Leho de Sosa, Santiago Turenne, Marcos Ramírez, ja Andrea Arobba, jotka asuvat Uruguayssa.

Daniela Alvarez, Marcela Olate, ja Ivan Insunza, jotka asuvat Chilessä.

Fabrício Floro, Ana Paula Mathias, Thais Ushiroba, ja Grace Passô, jotka asuvat Brasiliassa.

Arsène Marquis, Mäelys Meyer, ja Pascale Obolo, jotka asuvat Ranskassa.

Mario Lopes ja Anta Helena Recke, jotka asuvat Saksassa.


Osallistujalle:

Kuusi työpajaistuntoa pidetään joka perjantai 9. lokakuuta – 13. marraskuuta alkaen klo 16:00 (Keski-Euroopan aika) Q-teatterissa, Töölössä ja Zoomin kautta.

Istuntojen päivämäärät ja aikataulut voivat vaihdella viikoittaisen ohjelman mukaan.

Hakemusten viimeinen jättöpäivä: 23. lokakuuta.

Työpajaan on vapaa pääsy.