Villin vieraana – Wild Trippers

Close-up of spagnum moss tinted by yellowish light. On top of the moss image, a small violet-based illustration has been added in to the lower right corner. The illustration also has a text "Be Kind, Rewild" written in a tomato-red wilded font.

Photo: Baltic Circle, Katri Astala & Pauliina Nykänen

Tervetuloa villin vieraaksi, yön yli retkelle Oravasuolle Ähtäriin!

Oravasuo on Baltic Circlen suojelu- ja ennallistamiskohde, uusi näyttämö ja ekologinen yhteisö, johon kuuluvat muun muassa kurjenrahkasammal, maakotka ja riekkoperhe. Alue on kulkureitti myös hirville, peuroille, karhuille ja susille. Etelämpänä samalla valuma-alueella on havaittu luontaista taimenkantaa.

Festivaalin ensimmäinen yhteisretki Oravasuolle avaa osallistujille Baltic Circlen ja Osuuskunta Lumimuutoksen vuonna 2020 alkaneen yhteistyön, jonka päämääränä on ennallistaa Oravasuo ja siihen kytkeytyneet Siltaneva ja Rasinneva elokuussa 2022. Suo ja sen naapuritila, vuodesta 1565 lähtien asutettu Vanha Väätänen, luovat puitteen ajankohtaiselle ilmastonmuutospuheelle ja -toiminnan suunnittelulle.

Marraskuussa suo talvehtii. Siellä kuljetaan pienellä joukolla, aluetta kuulostellen, siihen ja toisiimme tutustuen. Oppaina ja havaintojen jakajina toimivat Etelä-Pohjanmaan soita kuvannut luontokuvaaja ja kirjailija Eero Murtomäki, YK:n kuudennen IPCC-ilmastoraportin pääkirjoittajiin kuuluva dosentti Tero Mustonen sekä YTM (maantiede) Kaisu Mustonen, joka on erikoistunut naisten tietoon luonnon monimuotoisuuden kehityksessä. Keskustelua rytmittää kolttasaamelaisen teatteri- ja elokuvaohjaaja, aktivisti Pauliina Feodoroffin kysymykset.

Tapahtumaan on linja-autokuljetus ja retkellä majoitutaan yhteisiin puolijoukkuetelttoihin, tulien äärelle. Mukaan tarvitset villakerraston, sateen pitävän kuoren, pipon ja hanskat, tasku- tai otsalampun, makuupussin ja -alustan sekä henkilökohtaiset sauna- ja yöpymistarvikkeet. Suo on kosteaa ja vaikeakulkuista maastoa; varaudu tukevilla, vedenpitävillä kengillä. Retkellä kaikki osallistuvat päivittäisiin askareisiin: pöydät katetaan, teltat pystytetään ja saunat lämmitetään yhdessä.

Wild Trippers – villin vieraana on Baltic Circlen uusi monivuotinen hanke, joka keskittyy progressiivisen ympäristötiedon jalkauttamiseen ja sosiaalisen yhteisön vahvistamiseen ilmastonmuutoksen torjunnassa. Se kannustaa arjen ympäristöaktivismiin kutsumalla yksilöitä ja yhteisöjä matalan kynnyksen toimintaan ja havaintojen jakamiseen. Wild Trippers – villin vieraat toteutetaan itsenäisen, voittoa tavoittelemattoman Osuuskunta Lumimuutoksen ennallistamisohjelman rinnalla.

la 20.11. 07.00


Retken lähtö- ja paluupaikka on Helsinki

Hinta: 15 / 35 €
Kieli: suomi

Osallistujalle:

Lipun hinta kattaa matkat kohteeseen ja takaisin, yöpymisen sekä ruokailut.

Jokaiseen lipun ostaneeseen ollaan yhteydessä henkilökohtaisesti etukäteen.

Vaikeakulkuisen maaston vuoksi tapahtuma ei ole esteetön