Musiikkia linnuille ja muille: Eilien & Pink-187

Clouds in the blue sky. A group of medium-sized birds, perhaps some kind of landfowls, are flying against the sky.

Photo: Tani Simberg / Baltic Circle 2021

Festivaalin avajaisillassa upotaan muiden eläinlajien inspiroimaan musiikkiin. Eilien on säveltänyt musiikkia lehmille ja kurjille, sekä säveltänyt musiikkia ohjelmoidun mielikuvitusrastaan avulla. Ambientmusiikin jumalatar Pink-187 soittaa arkistoistaan muiden lajien lauluista inspiroituneita kappaleita.

Eilien yhdistää tekstipohjaisen koodauksen, kenttätallenteet ja oman äänensä. Hänen debyyttialbuminsa Digital Lovers julkaistiin 2021. Eläinharha -radioesseessä (Yle, 2023) on esitetty Eilienin lehmille ja kurkille tekemää musiikkia sekä kuvitteellisen rastaan kanssa tehtyä musiikkia.

Alex Andra Rekola on helsinkiläinen taiteilija, kirjoittaja ja aktivisti. Hänen työnsä keskittyy pääasiassa musiikin, kulttuurin, sukupuolen ja politiikan aloille. Hän on julkaissut aktiivisesti musiikkia ja ollut mukana erilaisissa tieteiden- ja taiteidenvälisissä projekteissa aliaksella Pink-187.

Yhteistyössä Mad House Helsingin kanssa.

Esitys on osa kansainvälistä Radio that Matters -hanketta, jonka ytimessä on esitystaide, radiofonia ja akustinen inklusiivisuus. Baltic Circlen, Short Theatre -festivaalin (IT), Festival Parallelen (FR), Errand Soundin (DE), Radio Papessen (IT) ja PAV:n (IT) yhteinen Luova Eurooppa -pilottihanke rakentuu yhteistyössä paikallisten radioiden, taiteilijoiden ja kulttuurin moninaisuutta edistävien järjestöjen välillä.

pe 17.11. 21.00

Mad House Helsinki
Tekstin talo, Lintulahdenkatu 3

Kesto: 3h
Kieli: englanti

Osallistujalle:

Tapahtuma on ilmainen.

 

Mad House Helsingin tilat ovat fyysisesti esteettömät. Lue lisää esityspaikan saavutettavuudesta täällä.