Rampamaisema -tapahtuman saavutettavuus

Ulkona otettu kuva Iiris-keskuksen sisäänkäynnistä. Keskuksen ovet ovat suuret puusta valmistetut automaattiset liukuovet valkoisen lipan alla. Lipan päällä lukee "iiris". Ovelle johtava tie on tasainen muuten, mutta siinä on keskellä näkövammaisille tarkoitettu opaste.
Iiriksen sisäänkäynti ulkoa
Sisältä otettu kuva Iiris-keskuksen sisäänkäynnistä. Keskuksen ovet ovat suuret puusta valmistetut automaattiset suuressa aulassa. Aulan lattia on tasainen ja sitä peittää julkisista tiloista tutut suuret kuramatot.
Iiriksen sisäänkäynti sisältä
Puiset pariovet harmaalla taustalla. Pienemmän oven yläkulmassa on vihreävalkoinen tarra, jossa on ristisymboli osoittamassa, että tilasta löytyy ensiaputarvikkeet.
Esitystilan eli jumppasalin sisäänkäynti.
Auki olevasta ovesta avautuu näkymä esteettömään WC-tilaan. WC on tilava. WC pöntön vieressä on kahva tuen ottamista varten.
Esteetön WC

Tapahtumapaikan esteettömyys

Tapahtumapaikka: Iiris-keskus Helsingin Itäkeskuksessa.
Näkövammaisten palvelu- ja toimintakeskus Iiris sijaitsee osoitteessa Marjaniementie 74, 00930 Helsinki.

Pääsisäänkäynti sijaitsee katutasossa Marjaniementiellä, samassa kerroksessa (3. kerros), josta löytyvät esitystila, naulakot ja esteetön WC.

Sisäänkäynti on esteetön liikkumisen apuvälineitä käyttäville. Rakennus on suunniteltu esteettömäksi. Ulko-ovet ovat automatisoidut ja kynnyksiä ei ole.

Esityksen lipunmyynti sijaitsee saman kerroksen aulassa.

Valokuvia tiloista sekä tietoa pääovien ja käytävän leveydestä sekä esteettömän wc:n sijainnista tulee pian tälle sivulle.

Henkilökohtaiset avustajat ja tukihenkilöt (jne.) ovat tervetulleita mukaan, avustajat ilmaiseksi.

Valitettavasti opaskoirat eivät voi tulla esitystilaan työryhmäläisen vakavan allergian takia. Koiran kanssa voi saapua Iiris-keskukselle ja koiran voi jättää odottamaan valvottuun tilaan esityksen ajaksi. Pahoittelemme tilannetta. Huomaathan, että rakennuksessa kuitenkin liikkuu jatkuvasti opaskoiria, emmekä voi tästä syystä taata allergiavapaata ympäristöä.

Saapuminen

Saavuthan vähintään 15 minuuttia ennen esityksen alkua lipuntarkastusta tai maksa-mitä-pystyt–lipun hankkimista varten.

Jos saavut myöhässä, sinulta voi jäädä saamatta olennaista tietoa esityksestä. Esitystilaan pääsee myöhässäkin.

Lähimmät julkisen liikenteen pysäkit ovat Itäkeskuksen metroasema (etäisyys esityspaikalta 550 m) ja Itäpolun bussipysäkit (etäisyys esityspaikalta 200 m).

Löydät suomenkielisen sanakartan Itäkeskuksesta Iiris-keskukseen täältä: https://www.iiris.fi/fi/saapuminen

Iiris-keskuksessa on käytössä äänimajakka.

Esityksen saavutettavuus

Esityksen kieli: pääasiallisesti englanti, ajoittain suomi.
Osa esiintyjistä ja henkilökunnasta puhuu myös muita kieliä.
Voit itse käyttää valitsemaasi kieltä.
Esityksessä ei käytetä vilkkuvia valoja tai teatterisavua.
Esitystilasta voi poistua (esimerkiksi aulaan tai kotiin) / palata milloin haluaa.
Esitystilassa voi esimerkiksi liikkua, makoilla, istua ja stimmailla. Kannustamme huomioimaan omia ja kehon tarpeita.

Saavutettavuus: kuuleminen ja näkeminen

Esityksen suunnittelussa ja saavutettavuustyössä huomioidaan etenkin kroonisesti sairaita, neuroepätyypillisiä ja näkövammaisia. Tämä rajaus on määrittynyt sen mukaan 1. keitä me (tekijät) olemme, 2. mitä yhteistötä teemme tapahtumapaikka Iiris-keskuksen kanssa ja 3. millaisia resursseja ja millaista tietoa meillä on.

Näkevinä ja kuulevina haluamme kyseenalaistaa visuaalisen kokemuksen asettamisen etusijalle. Esitys välittää informaatiota moniaistillisesti. Kuvailutulkkaus on upotettu osaksi muuta esitystä. Musiikki, äänet, äänitteet jne. ovat myös keskeisiä joillekin neuroepätyypillisille ilmiöille. Näistä syistä esityksen kokemisessa korostuu kuuloaistin käyttö.

Tilassa on induktiosilmukka. Esityksessä ei ole viittomakielen tulkkausta.

Tarjoamme ilmaiset korvatulpat kaikille, jotka niitä tarvitsevat.

Omia kuulosuojaimia ja korvatulppia voi käyttää vapaasti.

Esityksessä ei ole yhtäkkisiä kovia ääniä.

Intentionaalinen tila

Tämä on intentionaalinen tila taiteelle, rampahuolenpidolla ja traumatietoisuudella rakennettu. Tavoitteemme on luoda tilaa, jossa toteutuisi R.A.M.P.A. = Radical, Autonomous, Mindful and Progressive Access.

Tapahtuma noudattaa Baltic Circlen turvallisemman tilan periaatteita.

Ruokailu

Tapahtumassa on vegaaninen ruokatarjoilu, jossa huomioidaan yleiset allergiat eli ruoka on gluteenitonta ja pähkinätöntä. Jos sinulla on kysyttävää ruokailusta, olethan yhteydessä: info@balticcircle.fi

Infektiot

Tapahtumassa on tarjolla kirurgisia kasvomaskeja. Voit halutessasi käyttää maskia. Paikalla tulee olemaan käsidesiä, käytäthän sitä tai pesethän kätesi. Tapahtumapaikalle ei voi tulla jos on minkäänlaisia flunssaoireita.​​​​​​​

Yhteys

Otathan matalalla kynnyksellä yhteyttä mikäli sinulla on kysyttävää tai palautetta tämän tapahtuman esteettömyydestä tai saavutettavuudesta. Autamme sinua mielellämme aina, kun mahdollista.

Hajusteet

Toivomme, että kävijät välttävät voimakkaita tuoksuja kuten hajuvesiä ja muita hajusteita. Emme valitettavasti voi taata täysin tuoksutonta tilaa.

Live-striimi

Maanantai 20.11. esitys on katsottavissa myös maksuttomana livestreamina. Voit ilmoittautua streamiin etukäteen täyttämällä TÄMÄN lomakkeen saadaksesi streamilinkin esityspäivänä suoraan sähköpostiisi.

Livestream sisältää osia esityksen verbaalisesta sisällöstä tekstinä, mutta siinä ei ole viittomakielen tulkkausta. Esitys on kuvailutulkattu, mutta streamissa ei ole erillistä kuvailutulkkausta.